Рівню, на якому в Харкові пройшов Інвестиційний Форум, потрібно вчитися не лише регіонам, але і Києву - Кубів

Понеділок, 10 жовтня 2016, 12:39
Це вперше, коли іноземні компанії й організації настільки відкрито пропонували свої можливості.
Рівню, на якому в Харкові пройшов Інвестиційний Форум, потрібно вчитися не лише регіонам, але і Києву - Кубів

Про це в інтерв`ю "Справжній Варті" розповів перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко.

За його словами, під час проведення Форуму у минулому році на сайтах міністерств закордонних справ і Канади, і Великобританії, була розміщена рекомендація не відвідувати Харківську область у зв'язку з тим, що вона прифронтова, і не так далеко ведуться бойові дії з боку Російської Федерації. Цього року ситуація змінилася.

"Після того, як посол Канади і представники посольства Великобританії побували на Форумі, ситуація змінилася. І під час візиту до Великобританії нам з Юлією Олександрівною Світличною вдалося донести Лондону інформацію про те, що тут безпечно працювати, і жодна іноземна компанія не поїхала з Харкова. Губернатор індивідуально провів зустрічі з іноземними компаніями, які працюють на Харківщині – у нас прозорі відносини з бізнесом. Звідси й успіх цього Форуму", - відмітив Віктор Коваленко.

За його словами, цьогорічний Інвестиційний Форум отримав високу оцінку серед учасників.

"Було дуже приємно, коли один з наших спікерів, пан Кубів, повернувшись до Києва, на засіданні уряду сказав, що тому, як був проведений Форум в Харкові, варто повчитися не тільки регіонам, а й Києву", - розповів заступник голови Харківської обласної ради.

Про довіру з боку учасників свідчить те, що цього року на даний форум приїхали компанії, які безпосередньо працюють в Америці, Європі, Китаї і т.д. За інформацією Віктора Коваленка, перед тим, як взяти участь в Інвестиційному Форумі, партнери ретельно вивчали можливості: відвідували харківські виші, дивилися промислові майданчики з точки зору залучення інвестицій, розміщення замовлень і організації спільного виробництва в Харківській області.

"...Колись, в часи свого губернаторства Арсена Борисовича [Авакова, 2005-10 рр.], я стояв біля витоків створення даного Форуму. Але, скажу Вам, це вперше, коли іноземні компанії й організації настільки відкрито пропонували свої можливості", - додав Віктор Коваленко.

Інтерв`ю з заступником  голови Харківської обласної ради Віктором Коваленком читайте в авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозори» Ростислава Касьяненка «Справжня Розмова» сьогодні. 

comments powered by HyperComments