Михайло Черняк та Марк Беккер візьмуть участь у конкурсі на посаду першого віце-губернатора

Ростислав Касьяненко  |  Середа, 2 листопада 2016, 09:20
Заступників Світличної – першого «віце» та керівника апарату – оберуть за конкурсом 15 листопада. А 11 листопада визначиться повний перелік претендентів на ці посади.
Михайло Черняк та Марк Беккер візьмуть участь у конкурсі на посаду першого віце-губернатора

Відповідні розпорядження (№378-к, №379-к) з’явилися нещодвно на сайті Харківської обласної держаної адміністрації.

Як стало відомо "Варті", обидва діючих заступника голови ХОДА - Михайло Черняк та Марк Беккер - приймуть участь у конкурсі на посаду першого віце-губернатора. Хто з них має більше шансів виграти конкурс - буде головною інтригою цього конкурсу. Як і те, безумовно, хто ще подасть свої кандидатури на здобуття високої посади. Оскільки, на відміну від губернаторського конкурсу, до Києва їхати не потрібно (конкурс буде проходити безпосередньо в будівлі ХОДА), спробувати вдачу в рідних пінатах може чимало джентельменів.

Як повідомлялось раніше, для участі в конкурсі претенденти мають надати деякі документи, у тому числі: заяву про те, що проти них не застосовуються заборони, зазнечені у законі "Про очищення влади", копії документів про освіту, особову картку та декларацію про доходи. 

Нагадаємо, що згідно Закону України «Про державну службу», перший заступник та заступник-керівник апарату голови ОДА визначаються на конкурсних засадах. Конкурс на зайняття посади першого заступника губернатора призначено на 10:00 15 листопада (Сумська, 64), заступника-керівника апарату обиратимуть двома годинами пізніше.

У матеріалі «Нова команда губернатора Світличної: кадри вирішують все» вже повідомлялось про можливі перестановки серед заступників голови ХОДА. "Варта" фактично спрогнозувала звільненя В’ячеслава Аббакумова, яке відбулося вже за 5 днів - 26 жовтня. Цікаво, що саме підпис Аббакумова стоїть на розпорядженні №378-к.

Наразі, питання по Євгену Шахненку поки що залишається відкритим. 

До речі, як повідомив "Варті" Михайло Черняк, саме він з минулого тиждня, після звільнення Аббакумова тимчасово керує силовим блоком. Обов'язки керівника апарату поки що перейщли до Ігора Беккера. Тож, хто з них стане першим віце-губернатором і з яким набіром повноважень, дійсно, дуже цікаво.

Між тим посада першого заступника голови ХОДА залишається вакантною вже протягом двох місяців. Наразі у Юлії Світличної лише три заступники, проте нещодавно було визначено 9 радників губернатора на громадських засадах.  

      

comments powered by HyperComments