Щомісячно за «газові» борги відключають близько 500 домоволодінь - «Харківгаззбут»

Середа, 23 листопада 2016, 07:36
Станом на 1 листопада, в Харківській області споживачі газу, що не оформили субсидію, заборгували 435 млн грн.

Про це повідомили в ТОВ «Харківгаззбут».

Протягом останнього місяця загальна заборгованість мешканців Харківщини зросла на 100 млн грн. Щомісячно через борги від газопостачання відключають близько 500 домоволодінь,повідомила начальник управління розрахунків за газ ТОВ «Харківгаззбут» Тетяна Харченко.

«Зростаючі борги та пов’язане з цим відключення газу стосується, в першу чергу, тих громадян, хто не оформив державну допомогу. На відміну від них субсидіанти, що сплачували лише визначений державою обов’язковий платіж, не мають боргів навіть за минулий опалювальний період», - зазначила Тетяна Харченко.

Газовики радять споживачам, чиї витрати на енергоносії перевищують 15% сукупного доходу, оформити субсидію.


У ТОВ «Харківгаззбут» пояснюють: щоб оформити субсидію, мешканцям області необхідно направити заповнену заяву та декларацію про доходи в органи соціального захисту населення за місцем проживання. На державну допомогу можуть претендувати родини, витрати яких на комунальні послуги перевищують 15% сукупного місячного доходу сім’ї.

«Після того, як споживачу надається субсидія, ТОВ «Харківгаззбут» отримує від відділу соцзахисту інформацію щодо розміру допомоги, перерахованої споживачу. Ця субсидія зараховується на особовий рахунок споживача газу. Розмір обов’язкового платежу, як і розмір допомоги, також визначається органами соціального захисту населення», - пояснюють газовики.

З інформацією щодо оформлення субсидії можна ознайомитись на сайті або запитати у фахівців урядової «гарячої лінії» 1545.

Як повідомляла «Справжня Варта», нарахування за «комуналку» майже дорівнюють сукупному доходу сімей, що отримують субсидію. Як  заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, середній розмір нарахувань на житлово-комунальні послуги майже збігається з сукупними доходами домогосподарств, які претендують на субсидію.

Так, міністр відзначив, що середній сукупний місячний розмір доходів домогосподарств, які отримують субсидії, становить 1826 гривень. При цьому середній розмір нарахувань за комунальні послуги становить приблизно 1864 гривень.

При цьому Рева підкреслив, що сім'ї, які отримують субсидії, витрачають на оплату комунальних послуг не більше 10% свого сукупного доходу.

Нагадаємо, ТОВ «Харківгаззбут» здійснює постачання природного газу на території Харківської області (в т.ч. - м. Харкова) з 1 липня 2015р. Підприємство обслуговує більше 950 тис. побутових споживачів регіону, 3,7 тис. промислових та комунально-побутових об’єктів.

comments powered by HyperComments