Екологічний Корпус призупинив роботу шкідливого підприємства під Чугуєвом/ Фоторепортаж

Сергій  |  Четвер, 29 грудня 2016, 15:52
Після пікету 29 грудня директор приватної компанії пообіцяв припинити свою роботу до збору всіх необхідних документів і дозволів
Екологічний Корпус призупинив роботу шкідливого підприємства під Чугуєвом/ Фоторепортаж

За словами активістів Екологічного Корпусу, до сел.Кочеток у Чугуївському районі вони приїхали за скаргами місцевих жителів.

«Це підприємство є абсолютним злом з точки зору екології та здоров’я людини. «Екологічний корпус» спільно з представниками екоінспекції вже закривав це підприємство у вересні. Однак, отримали повторне звернення від місцевих жителів про те, що воно успішно поновило свою роботу, не дивлячись на численні порушення діючого законодавства й наперекір мешканцям та органам місцевого самоврядування", - повідомив один з організаторів акції, представник  Екологічного Корпусу Руслан Новіков.

Підприємство ТОВ «ТСК Рисайклинг Групп» займається утилізацією відпрацьованих гумових шин та інших відходів, але, за словами активістів, не має багатьох дозволів на таку роботу.

 

Тим часом забруднюється вся місцевість навколо – десь за 2 км від шкідливого виробництва знаходяться санаторій та школа для дітей з захворюваннями дихальних шляхів, за 500 метрів починаються житлові будинки та дачі.

Чорний сніг та чорні собаки – яскраве свідчення роботи цього підприємства.

Після акції активістів і приїзду поліції керівник заводу, якого активісти раніше вже попереджали, але який до цього дня так нічого і не зробив, пообіцяв їм навести лад на заводі та отримати у екологів всю необхідну дозвільну документацію. До цього він зупинить на 10 днів роботу.

За словами Руслана Новікова, вони прослідкують, як буде виконано цю обіцянку.

"За доручення лідера нашого руху Олега Ширяєва активісти «Екологічного корпусу» прибули на мусороспалюючий завод «ТСК Рісайклінг Групп», щоб спільно з екоінспекцією повторно перевірити документацію підприємства. Якщо, як і минулого разу, вона не відповідає нормам діючого законодавства, ми зупинимо його діяльність»,- заявив представник Екологічного Корпусу.

comments powered by HyperComments