В МВС поки що відхрещуються від Черьомухіна. Троян та Шкіряк мовчать (оновлено)

Володимир Діденко  |  Четвер, 12 січня 2017, 10:27
За базою даних Національної поліції на 11 січня у апараті НП Черьомухін Микола Петрович не позначається.
В МВС поки що відхрещуються від Черьомухіна. Троян та Шкіряк мовчать (оновлено)

Про це "Варті" повідомили в прес-службі Національної поліції з посиланням на відділ кадрів.

Проте відразу декілька джерел повідомляють, що бачили екс-заступника начальника ГУ Нацполіції Черьомухіна М.П. в апараті МВС, де йому, начебто, готують нову керівну посаду.

Минулого тиждня, відразу ж після звільнення харківського поліціянта, волонтер Роман Сініцин повідомив у своєму Фейсбуці, що той приїхав к заступнику міністра МВС Сергію Яровому по нову посаду.

«В 90-х і нульових у харківських бізнесменів в кабінетах висіли портрети Черьомухіна. Платили всі. Хто не платив - того закопували. Колю Аваков витащив з свалки історії і в 2015 поставив завідувати силовим блоком Харківщини… Йому уже шукають місце в системі. Цікаво, де Коля "вспливе" цього разу?» - задає питання волонтер.


Втім вже вчора "Дозор" повідомив про те, що Черьомухін отримав призначення в Департамент карного розшуку главка Національної поліції, про яке виданню стало відомо відразу з декількох власних джерел. Миколу Петровича буде призначено начальником відділу оперативних розробок по Східному регіону, який об'єднує п'ять областей - Харків, Полтаву, Суми, а також Донецька і Луганська області, що входять в зону АТО.

І хоч це й відділ департаменту карного розшуку главку Нацполіціі, територіально його керівник базуватиметься в Харкові. Вчора він уже презентував колегам своє нове посвідчення. 

"Варта" звернулася за підтвердженням цієї інформації до в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна та радника міністра МВС Зоряна Шкіряка, але відповіді, яка би підтверджувала чи спростувувала таку інформацію, поки ще не отримала.

Нагадаємо, що раніше "Східний Корпус" вимагав від керівництва харківського СБУ, поліції та керівника ХОДА зняти Миколу Черьомухіна. Звернення були надіслані до Начальника головного управління Національної поліції Харківської області Дмитрієва А. А., Начальника управління СБУ в Харківській області Крицина Е. В., Прокурора Харківської області Данильченка Ю. Б. та направлено інформаційний лист голові Харківської обласної державної адміністрації Світличній Ю. А. про ситуацію з неправомірним перебуванням на службі заступника начальника ГУ НП Черьомухіна Н.П.

Після цих зверненнь 1 грудня, близько 18.30, коли лідер ГО "Східний корпус", радник голови Харківської облдержадміністрації з питань територіальної оборони Олег Ширяєв разом з товаришами прямував до Дніпропетровська через Нововодолазький район Харківщини, під час руху Mitsubishi L200 почав підрізати ВАЗ, з якого пролунали постріли. Але лідер "Східного Корпусу" та супроводжуючи його особи не постраждали.

Наступного дня під стінами обласного МВС пройшов пікет "Похорони справедливості", присвячений Миколі Черьомухіну. Представники "Східного Корпусу" і "Цивільного Корпусу"  підійшли до будівлі управління Національної поліції Харківської області та поклали по дві гвоздики.


Нагадаємо, в липні 2016 року поточного року ряд громадських організацій Харківщини звернулася до силовиків з офіційним зверненням, в якому зажадали розслідувати "діяльність проросійської організованого злочинного угруповання, яке діє в Харківській області і на сході України і його керівника Миколи Черемухина".

До слова, Микола Черьомухін в червні минулого року не пройшов переатестацію, на яку він не з'явився, пославшись на перелом ноги.

 

comments powered by HyperComments