Зі складу журі конкурсу на пам'ятник Героям Небесної Сотні виведені імениті харківські архітектори

Понеділок, 20 лютого 2017, 06:02
Конкурс продовжено до серпня
Зі складу журі конкурсу на пам'ятник  Героям Небесної Сотні  виведені імениті харківські архітектори

З журі відкритого конкурсу на кращу проектну пропозицію створення пам'ятника «Героям Небесної сотні» на площі Героїв Небесної Сотні (колишня пл. Руднєва) в м. Харкові виведені:

Ковтун Віктор Іванович, керівник Харківська організація національної спілки художників України,

Овіннікова Тетяна Іванівна, заступник міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради,

Чечельницький Сергій Георгійович заступник директора Департаменту – начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор міста,

Шкодовський Юрій Михайлович, ректор Харківського Національного технічного університету будівництва та архітектури, народний архітектор України.

Про це повідомив активіст євромайдану Володимир Чистилін.

За словами Чистиліна, рішення було прийнято журі відкритого конкурсу, тому що відомі архитектори входять також до складу журі конкурсу на пам'ятник на пл.Свободи і дискредитували себе, проголосувавши за ескіз цього пам'ятника, проти якого виступила частина громадськості міста.

Відкритий конкурс йде вже п'ятиій місяць. Також жури вирішило продовжити його до 22.08.2017 р.

Нагадаємо, що майбутній пам'ятник планують встановити на площі Героїв Небесної Сотні, а про переможця конкурсу повинно було стати відомим 20 лютого - у День пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Також голова ХОДА Юлія Світлична наголосила: "Все зробимо для того, щоб в найближчий час з'явився пам'ятник Героям. Ще у вересні, разом з громадськими організаціями та представниками Євромайдану, ми домовились що пам'ятнику бути. Яким саме йому бути, визначить громадянське суспільство. Зараз проходить конкурс, чекаю рішення. Я підтримую громадськість в її виборі та зроблю все, щоб усі процедури, які необхідні для встановлення пам'ятника, пройшли якомога швидше."

 

comments powered by HyperComments