Гройсман підтримав Світличну у намірі зберегти профіль авіазаводу

Юлія Гуш  |  Четвер, 23 лютого 2017, 17:38
В березні можливе прийняття державної програми розвитку авіагалузі до 2020 року
Гройсман підтримав Світличну у намірі зберегти профіль авіазаводу

Вихід на міжнародний ринок, модернізація виробничого процесу та обладнання – це все передбачено програмою розвитку авіагалузі до 2020 року.

Програма з розвитку авіагалузі була ухвалена під час наради, яка сьогодні відбулась харківському заводі «ФЕД». У заході, зокрема, взяли участь прем`єр-міністр України Володимир Гройсман та голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

«Вже створена програма розвитку авіа галузі до 2020 року, – розповів Володимир Гройсман, – ця програма створена не тільки чиновниками, а й реальними виробниками. І ми в березні цю програму приймемо. Це буде означати, що ми маємо зробити в літакобудуванні. У нас є прекрасні літаки – як військові, так і цивільні. Ми будемо інвестувати в науку і в наш інститут. Ми будемо інвестувати модернізацію виробничого процесу і обладнання. Ми будемо виходити на міжнародні ринки. Ми також думаємо над тим, щоб створити внутрішній ринок»

Він наголосив, що Україна на даний момент володіє всім циклом технологій для літакобудування. Тому було б абсолютно неприпустимо втратити наявні можливості. «Я думаю, що за межами нашої держави є багато людей, які би хотіли позбавити нас цих технологічних рішень, – наголосив прем`єр-міністр, – сьогодні в комплексі працюють інститути, підприємства, які виробляють як компоненти для літакобудування, так і літаки. Моє завдання – створити для них нормальні умови, щоб ми змогли побудувати на системній основі український літак».

Розвиток авіагалузі передбачає, зокрема, кооперацію підприємств, підтримку Збройних сил України з точки зору модернізації літаків та задоволення потреб національної оборони. Крім того, це сприятиме розвитку економіки країни. За словами Гройсмана, зростання рівня ВВП в четвертому кварталі 2016 року вже є добрим сигналом для української економіки.

«Це означає єдине – в Україні буде вироблятись більше продукції, робочих місць буде більше, зарплата буде вищою і економіка буде продукувати як національний продукт, так і зміцнювати нашу економічну незалежність, – підкреслив він, – це єдиний шлях виведення країни з кризи».

Нарада відбулась 23 лютого на базі ПАТ «ФЕД».  Участь у нараді щодо розвитку авіаційної промисловості взяли Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку України Степан Кубів, віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, заступники міністрів фінансів, оборони та інфраструктури. Також до участі в нараді були запрошені голова Державної авіаційної служби України, керівники державного концерну «Укроборонпром» та ДП «Антонов», корпорації «Українська авіабудівна компанія», ПАТ «ФЕД» та ДП ХМЗ «ФЕД», ХАЗу й АТ «Мотор Січ» та інші.

Раніше голова ХОДА Світлична заявила: «Я буду ініціювати на нараді в Кабміні за участю представників підприємства Антонова питання про майбутнє харківського авіазаводу зі збереженням його авіаційного профілю». Нагадаємо також, що завдяки Світличній відновлюється Харківський тракторний завод.

comments powered by HyperComments