Світлична: "Буду наполягати, щоб програми з допомоги в енергомодернізації були прийняті в районах і містах області"

Понеділок, 27 лютого 2017, 09:24
Вона підкреслила, що енергоефективність – це економічна спроможність держави та заощадження бюджету кожної родини.
Світлична: "Буду наполягати, щоб програми з допомоги в енергомодернізації були прийняті в районах і містах області"

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична повідомила, що за рахунок обласного бюджету компенсацію за "теплі" кредити у 2017 році отримають 3,5 тисячі жителів Харківщини, стільки ж, як і минулого року.

Про це вона написала у Facebook.

"Відповідну Програму вже затвердили на засіданні обласної ради та виділили 6,5 млн. грн. на 2017 рік. Розрахунок простий. Середня відсоткова ставка за «теплими кредитами» складає 25% річних. 15% з них (тобто приблизно 1,8 тис. грн.) сплатить область, і лише 10% - людина, яка взяла кредит", - пояснила голова ХОДА.

Вона зазначила, що енергоефективність – це економічна спроможність держави та заощадження бюджету кожної родини. Тому необхідно робити все можливе, щоб якомога більше жителів області могли скористатися «теплими» кредитами на вигідних умовах.

"Це реальна допомога громадянам в енергомодернізації житла. Тому буду наполягати, аби відповідні програми додаткової компенсації були прийняті в районах та містах області", - заявила вона.

За інформацією Світличної, держава компенсує 35% тіла кредиту, взятого на енергомодернізацію житла. За середнього розміру кредиту близько 13 тис. грн. сума відшкодування за рахунок держави перевищить 4,5 тис.грн.

Раніше повідомлялося, що депутати Харківської обласної ради внесли зміни до бюджету Харківщини на 2017 рік.

comments powered by HyperComments