Міноборони підтвердило: у Балаклії стався диверсійний акт

Четвер, 23 березня 2017, 08:23
За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння поблизу Балаклеї, що на Харківщині, став диверсійний акт.
Міноборони підтвердило: у Балаклії стався диверсійний акт

Як повідомили у Міноборони, пожежа, що виникла сьогодні вночі о 2 год. 56 хв. спричинила детонацію танкових та артилерійських боєприпасів.

Наразі вживаються заходи щодо локалізації пожежі та недопущення жертв серед мирного населення. Зокрема, створено умовний семикілометровий кордон зони небезпеки можливого розльоту боєприпасів, триває евакуація місцевого населення, посилено режим прикордонного контролю на східно-південному напрямку.

На місці події працює комісія на чолі з заступником Міністра оборони України генерал-лейтенантом Ігорем Паловським.

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння поблизу Балаклеї, що на Харківщині, став диверсійний акт.

Раніше про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у своєму фейсбуці.

" За попередніми даними (тепер вже результатами слідчих дій) військового прокурора Харківського гарнізону (який перебуває на місці подіі), внаслідок диверсії сьогодні вночі о 3 год. 2 хв. на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння ( танкові та артилерійські снаряди 125 та 152мм) поблизу міста Балаклея у Харківській області відбувся вибух (виникла пожежа), що спричинила детонацію боєприпасів", - написав він.

Як повідомили у ДСНС, проводиться евакуація населення з частини міста Балаклія та прилеглих сіл, які потрапляють до зони можливого ураження.

Нагадаємо, що на території в/ч у Балаклії розташовано один з найбільших складів боєприпасів не тільки в Україні, але і в Східній Європі. Протягом останніх 10 років склад боєприпасів Балаклійської військової частини А / тисячі триста п'ятьдесят-дві був постійно перевантажений.

З ночі Міноборони розгорнуло штаб тушіння пожежі на складах у Балаклії.

Як повідомили в Міноборони, 23 березня, о 2-45, на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклея Харківської області, розпочалася пожежа. Приймаються усі заходи щодо локалізації та тушіння пожежі на місці. Наразі причини події уточнюються. Розгорнуто штаб тушіння пожежі. На місце події для надання допомоги та виявлення причин того, що відбулося, вилетіла комісія на чолі із заступником Міністра оборони України генералом-лейтенантом Ігорем Павловським, офіцерами Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України

 

comments powered by HyperComments