Ліквідація наслідків надзвичайної події в Балаклійському районі стала для всiх нас маркером людяностi - Світлична

Четвер, 4 травня 2017, 17:02
У Балаклії в найкоротші терміни вдалося організувати евакуацію понад 20 тисяч жителів Балаклії та розташованих поряд населених пунктів
Ліквідація наслідків надзвичайної події в Балаклійському районі стала для всiх нас маркером людяностi - Світлична

Про це голова ХОДА заявила під час спільного з міністром оборони України  Степаном Полтораком візиту до Балаклійського району.

Під час робочої поїздки до Балаклійського району Степан Полторак та Юлія Світлична ознайомилися з ходом відновлювальних робіт, відвідали територію військової частини А1352, де вивчили стан справ з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та хід розмінування території 65-го арсеналу.

" Користуючись нагодою, хочу особисто подякувати вам, Юліє Олександрівно, за чітку організацію ліквідації наслідків пожежі на арсеналі", - підкреслив Міністр оборони України. 

Юлія Світлична, у свою чергу, нагадала, що під час пожежі на складах озброєння в найкоротші терміни вдалося організувати евакуацію понад 20 тисяч жителів Балаклії та розташованих поряд населених пунктів. Вона підкреслила, що таких результатів було досягнуто завдяки злагодженій команді, яка працювала на результат.

«Ліквідація наслідків надзвичайної події в Балаклійському районі стала для всiх нас маркером не тiльки професiоналiзму, але й людяностi. Готовнiсть прийти на допомогу, надати необхiдне має не меншу вагу, нiж швидкість реагування та миттєва мобілізація всіх сил у перші хвилини події. Усі представники державних органів, громадянського суспільства, військові, волонтери, аграрії - кожен на своєму рівні зробив велику справу, яка дозволила мінімізувати втрати», - сказала керівник області.

Голова ХОДА та міністр оборони нагородили учасників ліквідації надзвичайної ситуації в Балаклії. Нагрудні знаки «Знак пошани» отримали як бійці ДСНС, так і небайдужі мешканці Харківщини, які прийшли на допомогу під час ліквідації надзвичайної ситуації на 65-му арсеналі. У тому числі фермери, приватні підприємці, медики, працівники освіти, культури та представники місцевого самоврядування.

Як раніше писала «Справжня Варта», під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Також на відновлення Балаклії додатково виділено 45 млн.грн. Про виділення додаткових коштів голова ХОДА Юлія Світлична домовилася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час його робочої поїздки до Харківської області.

comments powered by HyperComments