У Харкові можна буде офіційно поховати улюблену собачку або кішечку

Вівторок, 23 травня 2017, 17:47
У Харкові збудують колумбарій для тварин
У Харкові можна буде офіційно поховати улюблену собачку або кішечку

Розмістять його на території харківського КП «Центр поводження з тваринами».

Як повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, поява такого кладобвища допоможе місту вирішити проблему зі стихійним похованням домашніх тварин, від чого через забруднений ґрунт хвороби померлих тварин можуть передатися здоровим тваринам. 

Крім того, не будуть забруднюватися грунтові води.

Відкритття колумбарія планується до кінця 2017 року.

Як раніше писала «Справжня Варта», КП "Центр поводження з тваринами" зобов'язали звітувати перед зоозахисниками про свою діяльність. А харків'ян - штрафувати за викид домашніх тварин на вулицю, а також за неприбрані екскременти при вигулі тварин

Такі обязанки містяться у відповіді Харківського міського голови Генадія Кернеса на запит-петицію, що зібрала більше 5000 підписів.

"Штрафовий" проект підготовлено. Також мер запропонував розробити програму надання пільгової ветеринарної допомоги для соціально незахищених власників домашніх тварин і забезпечити її фінансування, продовжувати роботу з облаштування майданчиків для дресирування і вигулу собак.

За даними міськради, в 2010 році від травм, завданих безпритульними собаками, в місті постраждало 1903 людини. У 2016 році це число зменшилось на 77% - було травмовано 436 осіб.

comments powered by HyperComments