Професійно-технічні установи Харкова оптимізують

Середа, 7 червня 2017, 17:05
Регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів та фахівців у 18-ти ПТУУ міста склало 3597 учнів
Професійно-технічні установи Харкова оптимізують

Ще 3 планують ліквідувати /оптимізувати/ до кінця року, - повідомляє «Справжня Варта»

Про це повідомила директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

Раніше в Харкові діяло 25 ПТУУ. На початку 2017 року Харківський професійний ліцей швейних технологій та Харківський професійний машинобудівний ліцей реорганізували шляхом приєднання до Харківського професійного ліцею швейного і хутрового виробництва. А Харківський професійний будівельний ліцей був реорганізований шляхом приєднання до Державного закладу освіти «Центр професійно-технічної освіти №2 міста Харкова». При цьому фінансування навчальних закладів залишилося на колишньому рівні. Так, з міського бюджету на утримання профтехучилищ було виділено близько 190 млн грн, частину з цих коштів спрямували на оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів. 

Як раніше писала «Справжня Варта», Юлія Світлична відзначила, що в промисловому секторі регіону зайнятий кожен третій працюючий. І в той же час при промисловому рості 18% фіксується дефіцит саме робітничих професій.

У регіоні сьогодні сформовано регіональне замовлення на 6 тис. осіб, створюються галузеві кластери і центри профтехосвіти.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments