На Слобожанщині - великий попит на службу за контрактом в армії, конкурс - 1 до 3

Четвер, 29 червня 2017, 17:05
Крім патріотизму, харків'ян привертає і непогана оплата за службу в армії
На Слобожанщині - великий попит на службу за контрактом в армії, конкурс - 1 до 3

Так, за даними Міноборони, шомісячне грошове забезпечення контрактників для рядового та сержантського складу від 10,5 тис. грн до 14 тис. грн, для офіцерського складу - від 13 тис. грн до 17 тис. грн., - повідомляє «Справжня Варта»

Протягом червня у Харківському облвійськкомісаріаті відібрано понад 60 осіб, які вирішили служити у ЗСУ на контрактній основі. Всього ж з початку року понад 1000 мешканців регіону вже стали професійними військовослужбовцями, - повідомили у  Регіональному медіа-центрі МО України.

- Хоча у червні до війська просилося набагато більше дівчат, все ж нашу роботу обмежує кількість вакантних посад у війську, передбачених для жінок. Так, за шість місяців поточного року з приблизно 200 дівчат, бажаючих захищати свою країну, ми відібрали лише 70, - говорить  військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

 У 2016-му  близько 3300 мешканців Харківщини добровільно вирішили служити за контрактом у Збройних силах України, що стало одним з найкращих показників у державі. Кандидати для проходження служби за контрактом опановуватимуть спеціальність у навчальних центрах від 2 до 4 місяців у залежності від військової спеціальності. Новобранці-контрактники з бойовим досвідом вчитимуться  місяць, після чого усі будуть направлені до військових частин.

Як раніше писала «Справжня Варта», за словами військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрія Калгушкіна, приблизно кожен четвертий новобранець вже має статус учасника бойових дій. Такі особи часто висловлюють прохання направити їх в ті військові колективи, де вони вже служили. Хлопці без армійського досвіду направляються до навчальних центрів для проходження курсу спеціальної підготовки, а тільки потім йдуть служити за новою військовою професією. Як зазначив військовий комісар, в райвійськкоматах максимально враховують побажання новобранців з вибору конкретного виду і роду військ Збройних Сил України.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments