У Харкові пройшло судове засідання по смертельному ДТП

Юлія Гуш  |  Понеділок, 24 липня 2017, 16:32
В результаті зіткнення з автомобілем Mitsubishi, яке сталося ще 20 травня, загинув 33-річний мотоцикліст Олег Корецький та його пасажир
У Харкові пройшло судове засідання по смертельному ДТП

Перше судове засідання пройшло сьогодні, 24 липня, в приміщенні Червонозаводського суду. До цього розгляд даної справи неодноразово переносився. Андрію Русанову, який на той момент знаходився за кермом автомобілю, було висунуте звинувачення у вчиненні правопорушення за ч. 3 ст. 286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керувала транспортним засобом, що спричинила загибель кількох осіб».

Суддя прийняла рішення перенести судове засідання на іншу дату. Причина – відсутність в судовій залі представника страхової компанії, чиїми послугами користувався звинувачуваний. Наступне засідання має відбутися 8 вересня.

Під час засідання Русанов визнав свою провину у скоєнні ДТП. А що стосується позовів про компенсацію матеріальної та моральної шкоди, то він їх визнає лишень частково. Звинувачуваний згоден виплатити родинам Терехових та Корецьких по 100 тисяч гривень замість заявлених 500 тисяч. Крім того, він висловлював свою незгоду щодо клопотання про арешт власного майна.

На судовому засіданні були присутні родичі та друзі загиблих. Вони висловлюють побоювання щодо того, що звинувачуваний завдяки своїм зв’язкам в міськраді зможе вплинути на хід справи. Олеся Маркова, сестра загиблого, розповіла, що на них намагалися тиснути родичі звинувачуваного. Зокрема, навіть на місце ДТП приїжджали особи, які заявляли що «все вирішать».

«По сьогоднішній день з боку Русанова ніхто допомогу не надавав, – розповіла вона, – та і щирих вибачень ми не чули. Ми не вважаємо, що люди, які постраждали в нашій країні, зобов’язані намагатися домовлятись чи шукати якійсь контраргументи. Хотілося, щоб суд трохи проявив людяність. Щоб там зрозуміли, що на місці мого брата та його супутника в цьому ДТП може опинитися кожен. І єдине, чого ми хочемо – це максимально справедливого покарання».

Крім того, підтримати родичів та друзів загиблих приїхали харківські байкери: «Це збір нашої харківської мотоспільноти для того, щоб підтримати рідних та близьких, – підкреслив Едуард Третьяков, друг родини загиблого, – ми хочемо показати, що слідкуємо за ходом просування справи, ми будемо адекватно реагувати на неузгодженості. І не залишемо це питання просто так».

Загалом, до будівлі Червонозаводського суду приїхало більше 50 мотоциклістів. Вони, як і родичі загиблих, наголошують, що якщо судове рішення їх не задовольнить, то вони подаватимуть апеляцію до судів вищих інстанцій.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments