Фінансування ремонту доріг на Харківщині збільшать на 87 млн. грн. - Світлична

Середа, 30 серпня 2017, 10:02
Збільшення стало можливим за рахунок додаткових коштів, які надійдуть у бюджет області
Фінансування ремонту доріг на Харківщині збільшать на 87 млн. грн. - Світлична

Зокрема, збільшення доходів спецфонду бюджету пройде за рахунок надходження 50 % суми перевиконання митних платежів, що складе майже 87 млн. грн., - повідомляє «Справжня Варта»

Про це заявила губернаторка під час засідання постійної комісії облради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва.

«Це кошти державного бюджету, які держава не концентрує в центрі, як це було завжди, а повертає на місця. Яскравий приклад фінансової децентралізації. Злагоджена робота дає можливості нашій області використовувати 50% від перевиконання плану митних платежів. Це серйозний фінансовий ресурс, і сьогодні вже бачимо, як ремонтуються дороги, на які десятиліттями не виділялися фінанси. Якщо минулого року в області було відремонтовано лише 64 км доріг, то цього року - це 235 км», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Загалом, цього року на Харківщині відремонтують майже в 4 рази більше кілометрів доріг, ніж торік.

Як раніше писала «Справжня Варта», облрада затвердила Програму розвитку дорожньої інфраструктури Харківщини.

«Митний експеримент», який проводиться в Україні у 2017 році, передбачає, що 50% коштів, отриманих від перевиконання плану митних платежів, спрямовуватимуться на ремонт доріг регіону. За оцінками експертів, для Харківської області в 2017 році ця сума складе близько 650 млн грн.

Доповідаючи під час сесії, керівник Служби автомобільних доріг в Харіквській області Євген Зражевець зазначив, що дорожники обирали для ремонту найбільш зруйновані ділянки доріг.

«Перш за все, складаючи цей перелік, ми брали до уваги доручення Президента, голови ХОДА Юлії Світличної, звернення депутатів, а також численні звернення і скарги громадян. Ми брали найбільш зруйновані ділянки. Це лише перший крок на шляху до відновлення доріг Харківщини», - сказав керівник служби.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments