Нова громадська рада при ХОДА надає можливість впливати на владу - Чумак

Середа, 6 вересня 2017, 13:04
Є потреба створити орган, який буде авторитетним як з боку громадськості, так і з боку влади
Нова громадська рада при ХОДА надає можливість впливати на владу - Чумак

Такої думки дотримується голова ініціативної групи з підготовки установчих зборів, харківський підприємець Олександр Чумак, який прокоментував ініциативу громадськості по створенню цього органу, - повідомляє «Справжня Варта».

Чумак: «Це можливість впливати на владу. Можливість впливати тим більше, чим більше авторитет. Чи є у нас на сьогоднішній день високий авторитет у громадськості? Я думаю, ми цього не можемо стверджувати, - сказав А. Чумак. - Наше головне завдання - створити орган, де буде авторитет як з боку громадськості, так і з боку влади. У нас дуже багато організацій, які самі по собі мають великий авторитет і впливають на владу. Коли ми здійснюємо проекти, які вже організаціями здійснюються і мають високий рівень якості для того, щоб вони стали обласними проектами, з цим проектами ми підемо в ХОДА ».

За його словами, члени ради будуть визначатися рейтинговим голосуванням під час зборів і іхч сило складе 35 осіб, - повідомив "Восточный Дозор".

Як раніше писала «Справжня Варта», представники громади здійснюватимуть моніторинг місцевих бюджетів.

На Харківщині буде реалізовано проект під назвою «Прозорий бюджет як інструмент громадської участі». У його межах здійснюватиметься аналіз місцевого бюджету Харківської області щодо направлення коштів, визначатимуться пріоритети та джерела фінансування заходів місцевого економічного розвитку. Учасники проекту будуть вносити свої пропозиції щодо ефективного перерозподілу бюджетних коштів та визначатимуть перспективні напрямки підвищення ефективності.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments