Пам’яті майора Лобова та підполковника Плоходька. У школах увічнять героїв АТО

Вівторок, 10 жовтня 2017, 14:08
У гімназії №82 з’явиться дошка пам’яті майора Сергія Лобова, у ЗОШ № 128 – підполковника Руслана Плоходька
Пам’яті майора Лобова та підполковника Плоходька. У школах увічнять героїв АТО

Меморіальну дошку пам'яті Сергію Лобову відкриють 11 жовтня о 14:00 в Харківській гімназії № 82. Меморіальну дошку Руслану Плоходьку – 12 жовтня о 14:00 в Харківській школі № 128, - повідомляє «Справжня Варта».

28-річний харків’янин Сергій Лобов командував ротою 74-го окремого розвідувального батальйону. Він загинув 18 червня 2016 року в районі смт Луганського Донецької області. Командир роти глибинної розвідки зупинив основну групу солдат, що встановлювала апаратуру для прослуховування, і з двома бійцями пройшов ще 50 метрів уздовж лінії розмежування. Старший солдат роти, натрапивши на розтяжку, що йшла до протипіхотної стрибаючої міни, намагався врятувати товаришів - прикрити своїм тілом, проте це не вдалося. Майор Лобов отримав поранення в голову та був ще при тямі, коли на місце прибігли інші учасники розвідгрупи. Проте до шпиталю його живим не довезли. За особисту мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Сергій Лобов нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеню. У героя залишився маленький син.

39-річний підполковник Руслан Плоходько загинув у перші місяці АТО. Він командував вертолітною ланкою 16-ї окремої бригади армійської авіації. 2 травня 2014 року поблизу міста Слов’янськ було збито два вертольоти Мі-24 Збройних сил України, які здійснювали повітряне патрулювання. Загинули п’ятеро офіцерів, серед них - Руслан Плоходько. На честь загиблого героя було названо вулицю в Московському районі міста Харків. Підполковник посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького I ступеню. У Руслана Плоходька залишилася дружина та двоє дітей.

Меморіальні дошки героям у харківських школах встановлюють за підтримки ХОДА зусиллями ГО «Всеукраїнське об’єднання зниклих безвісти та рідних загиблих захисників України» та ГО «Східний корпус» і завдяки особисто Марині Черняєвій та Анатолію Сидоренку.

Як раніше писала «Справжня Варта», Росія - агресор. Замість штабу АТО командування переходить до військових.

Це передбачено законопроектом про Донбас, якого щойно в першому читанні прийняла Верховна Рада України.

Згідно з ЗУ №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", замість штабу антитерористичної операції (АТО) для стримування і відсічі російської збройної агресії на Донбасі буде створений об'єднаний оперативний штаб Збройних сил.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments