Вітаю всіх захисників України усіх поколінь. Ви – щит, який обороняє мирну Україну - Світлична / Доповнено, фото

Субота, 14 жовтня 2017, 11:05
Сьогодні у країні святкують День захисника України, Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва.
Вітаю всіх захисників України усіх поколінь. Ви – щит, який обороняє мирну Україну - Світлична / Доповнено, фото

Це - дуже важливі, світлі та сильні свята, - йдеться у офіційному коментарі губернатора Харківщини Юлії Світличної, оприлюдненому на офіційному сайті ХОДА.

За словами голови ХОДА, недаремно ці свята відзначаються одночасно. Сучасні українські воїни збережують традиції своїх пращурів, козаків. І ті, і інші - мужні захисники української землі. А Пресвята Богородиця - це покровителька укаїнського козацтва. 

За словами Юлії Світличної, воїни Київської Русі та Запорозької Січі, армії Української Народної Республіки, Героїв Крут, бійців Української повстанської армії та українців, що боролися проти нацизму, сучасних воїнів та ветеранів АТО - усі вони боролися заради єдиної України, її свободи та волі.  Воїни, що продовжують цю справу сьогодні в зоні АТО - гідні нащадки.

 «14 жовтня має символічну історію. Ми сьогодні відзначаємо декілька дат, що пов’язані з багатовіковою історією боротьби українського народу за незалежність та за свободу своєї держави. Сьогодні ми схиляємо голови перед героїчними подвигами тих, хто боровся впродовж усього періоду становлення та завоювання незалежності нашої держави. Ми також говоримо слова подяки всім тим цивільним, хто в тилу, об’єднуючи зусилля, робить усе задля того, щоб наша держава ставала міцніше, розвивалася та жила. Сьогодні – особливі слова подяки всім військовим: тим, хто стоїть на кордонах оборони нашої держави, ветеранам АТО. З гідністю, з честю - ви завжди готові прийти на допомогу всій нашій країні, щоб захистити мир та свободу. Дякую вам за цю державницьку позицію. Нас із давніх часів об’єднує сила козацького духу. Ця кров тече в наших жилах. Об’єднання, воля, сила, гідність, братерство – це те, що нас завжди рятує, завжди приносить нам перемогу», - сказала Юлія Світлична під час заходів, присвячених Дню захисника України, що відбулися сьогодні в Хакові.

За словами губернатора, захисники україни всіх поколінь - це щит, який обороняє мирну Україну. Голова ХОДА побажала їм, також їхнім сім`ям сили, а також добробуту і здоров`я, а головне - мирного неба над Україною.

comments powered by HyperComments