У Харкові вшанували пам'ять загиблих в роки Другої світової війни

Вівторок, 31 жовтня 2017, 14:09
Мітинг пам'яті відбувся 30 жовтня біля Стіни Скорботи на вул. 12 Квітня
У Харкові вшанували пам'ять загиблих в роки Другої світової війни

Захід був присвячений 25-річчю від дня відкриття пам'ятного знака, встановленого на території колишнього єврейського гетто на перехресті пр. Московського і вул. 12 Квітня, - повідомляє «Справжня Варта».

У церемонії пам'яті взяли участь заступник голови Адміністрації Індустріального району Олена Великанова, представники керівництва міста та області, місії ОБСЄ, Ізраїльського культурного центру, Харківської громадської організації євреїв, Харківського обласного комітету «Дробицький Яр», школярі, харків'яни.

Як раніше писала «Справжня Варта», харківське гетто було створено в жовтні 1941 року в кинутих бараках Станкобудівного заводу. У грудні 1941 року - січні 1942 року понад 16 тис. в'язнів гетто були вбиті фашистами в Дробицькому Яру. Стела на місці гетто була встановлена в 1992 році Харківським обласним комітетом «Дробицький Яр» спільно з Орджонікідзевським райвиконкомом. Поруч з меморіальною стелою в 1997 році був встановлений камінь - пам'ятник на честь Праведників Миру.

Також у Харкові згадали загиблих у трагедії під час нацистської окупації міста у 1941-42 роках. У жалобній церемонії в Дробицькому яру взяла участь глава Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments