У 70% будівель закладів освіти у містах та районах області організовано вільний доступ, - Світлична про інклюзію в регіоні

Четвер, 16 листопада 2017, 13:22
В Харківській області до загальноосвітніх шкіл цього року прийшли в 7 разів більше дітей з інвалідністю, ніж торік.
У 70% будівель закладів освіти у містах та районах області організовано вільний доступ, - Світлична про інклюзію в регіоні

Про це розповіла губернатор Харківщини Юлія Світлична під час відкриття національного форуму "Вчимося жити разом" у Харкові, передає прес-служба ХОДА. 

За словами керівниці ХОДА, такий результат став можливим саме завдяки тим змінам до законів про освіту та про реабілітацію осіб з інвалідністю, які Президент невідкладно виніс на розглід ВР. 

За інформацією Юлії Світличної, у 2017/18-му навчальному році в 224 класах 142 загальноосвітніх навчальних закладів Харківщини навчаються за інклюзивною формою 298 дітей з особливими освітніми потребами та працюють 146 асистентів вчителя. Для дітей, індивідуальні особливості яких унеможливлюють навчання в умовах загальноосвітнього навчального закладу, в області функціонують 57 дошкільних навчальних закладів, 13 спеціальних шкіл та один навчально-реабілітаційний центр.

Серед наступних кроків з впровадження інклюзії - організація вільного доступу до всіх будівель закладів освіти у містах та районах області. Цю програму виконано вже на 70%.

За словами Юлії Світличної, рівень соціальної інклюзії може бути критерієм успішності нашої країни у русі до Європи. 

У своїй промові голова ХОДА висловила подяку Марині Порошенко, яка вже протягом 1,5 років активно виступає очільницею руху впровадження інклюзивної освіти в нашій державі. Завдяки цьому тепер в Україні є можливість узгоджувати місцеві проекти та ініціативи з національними та навіть міжнародними. 

Нагадаємо, Марина Порошенко і Юлія Світлична відкрили у Харкові національний форум, присвячений проблемам інклюзії. У рамках форуму «Вчимося жити разом» пройдуть дискусійні панелі, інтерактивно-консультативна виставка громадських ініціатив та державних проектів, спрямованих на підтримку родин дітей з особливими освітніми потребами, та фінал конкурсу дитячого малюнку «Жити разом — змінювати світ».

comments powered by HyperComments