Європейські інституції даватимуть «зелене світло» подальшій інтеграції України в ЄС, - Світлична

Вівторок, 21 листопада 2017, 13:14
Позитивний звіт Моніторингового комітету та делегації високого рівня мають велике значення для сприйняття України іншими європейськими інституціями.
Європейські інституції даватимуть «зелене світло» подальшій інтеграції України в ЄС, - Світлична

Про це сказала Віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, голова ХОДА Юлія Світлична, передає прес-служба ХОДА.

21 листопада керівник Харківщини в складі делегації Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи взяла участь у обговоренні реалізації «Дорожньої карти для України». Обговорення відбулось у рамках зустрічі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком.

«Метою візиту делегації високого рівня Конгресу до України є промоніторити те, наскільки наша країна продвинулася у виконанні «Дорожньої карти», яку підписала в 2015 році, - пояснила Юлія Світлична. – «Карта» здебільшого пов’язана з дотриманням демократії місцевих та регіональних влад. Питання, що обговорювалися, переважно стосуються децентралізації, фінансової спроможності громад, а також повсякденної роботи місцевих та регіональних влад».

Зокрема, під час зустрічі Геннадій Зубко поінформував високу делегацію щодо ходу впровадження в Україні реформи децентралізації. Він відзначив, що, за даними на 2017 рік, у нашій країні вже створено 665 об’єднаних громад. Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що наразі головним питанням є покращення якості сервісів у ОТГ.

Президент Конгресу Гудрун Мослер-Торнстром відзначила суттєве розширення повноважень місцевої влади та органів самоврядування в Україні й активну роботу щодо формування фінансово спроможних об’єднаних територіальних громад.

«Ми активно та плідно співпрацюємо з часу підписання «Дорожньої карти». Ми бачимо, що ви вже багато чого досягли. Але попереду ще довгий шлях», - сказала Гудрун Мослер-Торнстром.

Також вона повідомила, що в другій половині 2018 року в Україні розпочне роботу Моніторингова місія Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

«Позитивний звіт Моніторингового комітету та делегації високого рівня мають велике значення для сприйняття України іншими європейськими інституціями, вони даватимуть «зелене світло» подальшій інтеграції України в ЄС», - відзначила Юлія Світлична.

Нагадаємо, 21 та 22 листопада Україну відвідає керівництво однієї з трьох найвпливовіших інституцій Ради Європи.

comments powered by HyperComments