Були виділені кошти на реалізацію більше 130 проектів освітлення населених пунктів – Світлична

Четвер, 1 березня 2018, 14:30
Сьогодні, 1 березня, за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної, під час сесії були виділені кошти з обласного бюджету.
Були виділені кошти на реалізацію більше 130 проектів освітлення населених пунктів – Світлична

В кожному районі Харківської області у 2018 році має бути реалізовано 137 проектів освітлення населених пунктів. Вони включатимуть в себе капітальне будівництво та реконструкцію вуличного освітлення проведення капітальних ремонтів та технічне переоснащення мереж, які є в наявності. Крім того, в деяких населених пунктах будуть замінені світильники на енергоощадні.

За словами Юлії Світличної, до цього роками проблеми з вуличним освітленням не вирішувались комплексно. За цей час мережі були доведені до незадовільного стану,  а деякі села та селища взагалі залишились без освітлення. Або ж воно там наявне тільки на деяких вулицях.

«З проханням вирішити цю проблему до мене постійно звертаються люди під час зустрічей у районах та виїзних прийомів громадян, – розповіла Світлична, – упевнена, що цю ситуацію необхідно вирішувати терміново, якісно та комплексно. Фінансуватимемо ці роботи з обласного бюджету. Розраховую, що до цієї роботи долучаться й місцеві громади, адже зараз, завдяки децентралізації, вони мають значно більші фінансові можливості».

Як повідомляла «Справжня варта», нещодавно на ремонт дороги Харків – Зміїв – Гороховатка у бюджеті закладено 51 мільйонів гривень. Це на 20 мільйонів гривень більше, ніж це було в минулому році. За словами голови ХОДА, ця дорога має бути включена до переліку об’єктів капітального ремонту на 2019 рік.

comments powered by HyperComments