Де на Харківщині незаконно рубають дуби

Четвер, 29 грудня 2016, 09:22
За повідомленнями правоохоронних органів, активна несанкціонована вирубка цінних порід дерев проходить у декільках районах області
Де на Харківщині незаконно рубають дуби

Так, Красноградський відділ Первомайської місцевої  прокуратури здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки особливо цінних порід лісодеревини (ст. 246 КК України). «На гарячому» було затримали 44-річного місцевого мешканця, який незаконно пиляв дуби.На момент затримання він встиг знищити 8 дубів. За попередніми даними, загальна сума збитків, завданих  державі, становить майже 50 тис. грн.

У Дергачах двоє чоловіків (мешканець м. Полтава та житель Краснокутського району) вночі погрузили до вантажних автомобілів столітні дуби та збиралися вивезти їх на продаж. Дергачівська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом замаху на крадіжку 100-літніх дубів групою осіб (ч.2 ст.15, ч.2 ст.185 КК України).

Зміївський відділ Чугуївської місцевої прокуратури затвердив та направив до Зміївського районного суду області обвинувальний акт за фактом незаконної порубки лісу (ст. 246 КК України).  У жовтні поточного року 42-річний мешканець району в одному з місцевих лісництв незаконно вирубав майже 100 дерев. Серед них - ясени, дуби та клени. Частина деревини вже була згружена до КАМАЗу, частина дерев ще чекала на завантаження. Сума завданих лісництву збитків складає майже 400 тис. грн.

Два автомобілі «КамАЗ» з деревиною під керуванням місцевих мешканців було зупинено на ділянці траси Дворічна–Куп’янськ. На запитання правоохоронців Куп’янського відділу, куди чоловіки везуть деревину, водії так і не змогли надати пояснень.За фактом події відкрито кримінальне провадження за статтею 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на срок до 3-х років.

Нагадаємо також, що правоохоронці "накрили" підприємство, на якому виявлено майже 200 куб. м незаконно вирубаної деревини. Як повідомили "Справжній Варті" в прокуратурі, посадовці лісгоспів області у змові з суб'єктами господарювання у лісопереробній галузі незаконно заволоділи деревиною

Раніше про створення робочої групи обласної ради було заявлено під час круглому столі «Боротьба із незаконною вирубкою лісів Харківської області: перспективи та шляхи вирішення». Також депутати Харківської обласної ради попросили парламент прискорити розгляд законів щодо охорони лісу та збільшити відповідальність за це.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments