Співробітники міськради та виконавчої служби підозрюються у системному вимаганні хабарів з підприємців - прокуратура/ Фото

Вівторок, 10 січня 2017, 12:43
Прокуратура надала роз'яснення слідчих дій, які зранку проводилися у Харківській міськраді
Співробітники міськради та виконавчої служби підозрюються у системному вимаганні хабарів з підприємців - прокуратура/ Фото

Харківська місцева прокуратура №4 спільно з Управлінням захисту економіки в Харківській області ДЗЕ НПУ викрили схему незаконного надання в оренду комунального майна міста.

Під час отримання неправомірної вигоди викрито співробітника одного з департаментів міськради, заступника керівника виконавчої служби одного з районів міста та директора однієї з юридичних фірм міста.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №4 Володимир Купріянов, у 2013 році Господарський суд області задовольнив вимоги прокуратури м. Харкова щодо розірвання договору оренди одного з нежитлових приміщень площею понад 250 кв. м на майдані Небесної Сотні та його передачі Управлінню комунального майна міськради.

За попередніми даними, співробітники виконавчої служби та міськради, які прийшли до підприємця, пообіцяли допомогти вирішити питання щодо продовження оренди та надали контакти юриста-посередника, який і мав його владнати.

Як виявилося, незаконне вирішення питання коштувало 30 тис. грн. А за користування приміщенням у подальшому необхідно було сплачувати по 6 тис. грн. щомісяця.

Наразі першочергові слідчі дії тривають. Проводяться санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди групою осіб).

Вирішується питання щодо затримання трьох підозрюваних у порядку ст. 208 КПК України.

Нагадаємо, що зранку правохоронці знаходяться у юридичному департаменті та департаменті економіки та комунального майна. За повідомленнями ЗМІ, правоохоронці затримали юриста міськради на "хабарі".

Міськрада від офіційних коментарів поки що утримується.

comments powered by HyperComments