На Харківщині зростає дитячий травматизм. Збільшується число злочинів проти дітей

Понеділок, 13 лютого 2017, 12:29
Фактично кожен день поліцейські зведення містять нові дані про такі випадки
На Харківщині зростає дитячий травматизм. Збільшується число злочинів проти дітей

У Московському районі 1,5-річна дівчинка, залишившись на декілька хвилин без догляду дорослих, випила оцет. Зараз вона перебуває у відділенні реанімації Харківської обласної дитячої клінічної лікарні з діагнозом токсична дія оцту, опік гортані.

У селі Костянтинівка Сахновщинського району 17-річний племінник пішов 11 лютого з дому та не повернувся.  Своєму дяді, який також є його опікуном, хлопець сказав, що піде до магазину придбати продукти для навчання та не повернувся. Під час розшукових дій 13 лютого вранці хлопця знайшли на території Костянтинівської ЗОШ Сахновщинського району. Він покінчив життя самогубством, повісившись на дереві.

Новобоварський відділ Харківської місцевої прокуратури № 2 повідомив про підозру 50-річній жінці, яка працювала нянею, в спричинені необережного тяжкого тілесного ушкодження двомісячній дитині (ст. 128 КК України).

«Родина найняла няню, оскільки мамі новонародженого за станом здоров’я потрібен був помічник у догляді за 2-місячним сином. Безробітну жінку з дипломом педагога порадили знайомі. На третій день роботи няня взяла у матері немовля і пішла у парк. Під час прогулянки жінка, яка напередодні відзначала з друзями свято, вирішила похмелитися. Коли маля заплакало, уже п’яна няня взяла хлопчика на руки, щоб заспокоїти. Вона навіть не помітила, як впустила його на землю. Дитину, що плакала, побачили сусіди. Вони віднесли немовля до матері, а потім допомогли добратися до лікарні. У цей час няня, проспавшись на лавочці, забула про «роботу» і пішла до свого дому», - розповів В. Грюк.

Лікарі діагностували у дитини струс мозку та перелом потиличної кістки. Наразі хлопчик перебуває вдома.

Нагадаємо, що цього року трапилось 13 ДТП за участю дітей, 4 з яких викликали суспільний резонанс А 2016 року було зареєстровано 211 випадків дорожньо-транспортних пригод за участі неповнолітніх.

comments powered by HyperComments