Стрілок Черкашин залишиться без покарання?

Юрій Проненко  |  Вівторок, 21 лютого 2017, 13:07
ЗМІ повідомляють, що поліція відпустила людину, яка поранила Ігоря Пушкарьова
Стрілок Черкашин залишиться без покарання?

Харківська поліція відпустила всіх учасників інциденту на Олексіївці, під час якого було поранено з вогнепальної зброї водія роти міліції особливого призначення "Східний корпус" Ігоря Пушкарьова. Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Як і іншим ЗМІ, "Справжній Варті" було відмовлено в офіційному підтвердженні або спростуванні цієї інформації у відділі комунікації ГУНП України в Харківській області.

Зокрема, поліція начебто посилається на закінчення 72-годинного терміну, протягом якого можна, за законом, тримати людей під вартою.

Раніше правоохоронні органи повідомляли, що досудове розслідування проводиться за трьома статтями Кримінального кодексу України – «замах на вбивство» та «хуліганство» (два епізоди).

Правоохоронці стверджують, що вони ретельно вивчають усі отримані свідчення і встановлюють обставини й мотиви події.

"Усі її учасники наразі активно співпрацюють зі слідчими органами", - підкреслили в ГУ Нацполіції.

Відомо, що вилучена автоматична зброя зареєстрована на одного з громадян і не є табельною. В рамках розслідування кримінальних проваджень призначено більше 50 судово-криміналістичних експертиз.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, коментуючи у Facebook історію зі стріляниною у Харкові, заявляв, що "МВС не потерпить на вулицях жодного альтернативного підрозділу" зі зброєю в руках.

Тому складається враження, що люди з незареєстрованою зброєю, яких могли притягнути до відповідальності в тому числі за статтею "замах на вбивство", тепер можуть не переживати: таких як вони - просто відпускають.

Харківська поліція при цьому просить очевидців звертатися до них.

Раніше Євген Мураєв заявив, він ніколи не наймав ні учасників бойових дій, ні "активістів" для якихось силових акцій. Таким чином, на його думку, він не несе відповідальності за чужі дії.

Таку заяву народний депутат України Євген Мураєв зробив у своєму фейсбуці, коментуючи заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо подій у Харкові, пов’язаних зі стріляниною на Олексіївці.

«Я ніколи не наймав ні учасників бойових дій, ні "активістів" для якихось силових акцій. Навпаки, я намагався допомогти молодим чоловікам знайти собі мирне застосування. Як харківський депутат, я співпрацював з однією з ветеранських організацій нашої області. Але це не означає, що там "мої люди" і що я якось можу впливати на їхні вчинки», - написав Мураєв.

До цього міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков  заявив наступне: «МВС не буде терпіти на вулицях жодного альтернативного підрозділу, який присвоює собі право регулювати порядок за допомогою зброї, саморобної шеврони або камуфляжу. Особливо, якщо їм добре платять сумнівні особистості».

Як відзначив харківський волонтер Роман Доник, "судячи з форми одягу, люди явно готувалися і виходили на пряме бойове зіткнення. Тупо був запланований вогневий контакт. Люди в формі влаштували стрілянину, за заявою Ширяєва, працювали на Мураєва. Того самого сепара і регіонала, який розповідає про "громадянську війну". Журналісти відразу прив'язали ситуацію до посту Ширяєва в ФБ і нібито до конфлікту з Семенченком. Журналісти такі журналісти. Так смачніше і можливо грошей по легкому зрубати, відвівши слід від Мураєва. Мураєв ж платить».

Нагадаємо, що 17 лютого о 21-34 на колі тролейбусів на пр. Перемоги, 73 сталася сутичка між представниками ГО «Східний Корпус» і невідомими у камуфляжі. Під час сутички екс-боєць батальйону "Донбас" Олег Черкашин вистрілив в Ігоря Пушкарьова, водія роти "Східного корпусу". Пушкарьов госпіталізований. Поліція назвала хуліганством стрілянину на Олексіївці, у якій задіяні представники "Донбасу" і "Східного корпусу". Пізніше поліція заявила про затримання п’ятьох осіб і додала до справи з хуліганства справу про замах на вбивство та ще одну справу про хуліганство.

На сьогодні загрози життю пораненому бійцю немає, але він перебуває у важкому стані.

comments powered by HyperComments