Поїздку на таксі суддя оцінив у "десятку"

Вівторок, 28 лютого 2017, 10:03
Два мешканці Харківщини визнані винними у розбійному нападі
Поїздку на таксі суддя оцінив у "десятку"

Балаклійський районний суд Харківської області засудив до десяти років позбавлення волі неодноразово судимого 31-річного чоловіка і до дев`яти років - його 48-річного спільника, які влітку минулого року напали на таксиста.

За інформацією прес-служби прокуратури Харківської області, два мешканці Барвінківського району Харківщини звинувачувались у розбійному нападі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також у незаконному заволодінні транспортним засобом.

Керівник Лозівської місцевої прокуратури Олексій Медяник розповів, що у травні 2016 року у Балаклеї чоловіки зупинили таксі ВАЗ-21099 і попросили водія підвезти їх до одного із селищ району.

Дорогою зловмисники попросили зупинити машину й почали таксиста душити й бити. Коли жертва втратила свідомість, зловмисники зв'язали їй липкою стрічкою руки та ноги, заклеїли рот і лишили на узбіччі дороги, забравши 4,5 тис. грн, мобільний телефон, ліхтарик та інші особисті речі. Втекли на машині побитого.

"Прийшовши до тями, водій зміг розв'язати руки, дістати з кишені мобільний телефон, якого не помітили розбійники, й зателефонував до поліції. Коли поліцейські побачили на дорозі та зупинили викрадену машину, розбійники намагалися приховати злочин - один із них пред'явив своє водійське посвідчення та пояснив, що нібито працює таксистом та підвозить незнайомого чоловіка, який його зупинив на дорозі", -пояснили у прокуратурі.

Зазначається, що обвинувачені ще мають час на оскарження вироку в апеляційній інстанції.

Раніше повідомлялося, що у Харкові розкрито розбійний напад на таксиста, скоєний іноземними студентами.

comments powered by HyperComments