Поліція утримається від коментарів щодо причин стрілянини біля "Турбоатому"

П'ятниця, 1 вересня 2017, 07:02
Офіційно не заявлено, чи була ця сутичка спробою рейдерського захвату підприємства
Поліція утримається від коментарів щодо причин стрілянини біля "Турбоатому"

Але у поліції підкреслюють, що не встановлено відношення конфліктуючих до якихось політичних сил чи до "добровольців".

Нагадаємо, шо вчора удень на сесії облради банкіру, генеральному директору цього пдприємства Віктору Суботіну присвоєно звання Почесний громадянин Харківської області , - повідомляє «Справжня Варта»

А вже увечорі того ж дня біля прохідної його заводу почали битися і стріляти.

Як повідомили у ГУНП, попередньо встановлено, що біля заводу відбувся конфлікт між двома групами людей, загальною кількістю більше 20 чоловік. Інформація про подію надійшла до чергової частини о 20-40. На місце виїхала слідчо-оперативна група, керівництво ГУНП в Харківській області, Слобідського відділу поліції.

За словами заступника начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Андрія Шарніна, належність учасників конфлікту до будь-яких організацій поки що не встановлена. Він повідомив, що під час конфлікту була застосована травматична та вогнепальна зброя. Один чоловік з вогнепальними пораненнями грудної клітини та обох ніг у важкому стані знаходиться у лікарні.

Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії і оперативно-розшукові заходи. Факт події зареєстрований у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч.2 ст. 15 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) і за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) .

Як раніше писала «Справжня Варта», 17 лютого 2017 року в житловому масиві Харкова сталося зіткнення двох груп громадян із застосуванням вогнепальної зброї і подальшим проникненням частини з учасників конфлікту до комунального дошкільного навчального закладу — дитячого садка поруч з житловими будинками на проспекті Перемоги. Як стверджують журналісти, в результаті конфлікту тяжко поранено одного з учасників подій, пошкоджено дошкільний навчальний заклад, в якому навчається більше 200 дітей.

Після цього, зазначається у зверненні, від Нацполіції почала надходити суперечлива інформація. «За інформацією Головного управління Національної поліції в Харківській області від 17 лютого, на місці пригоди було затримано 9 осіб. 18 лютого в ГУ НП в Харківській області підтвердили інформацію щодо 11 затриманих. Того ж дня Слідче управління ГУ НП в Харківській області повідомило про п’ятьох затриманих за ст. 208 УПК, а також вилучену зброю — зокрема, чотири помпові рушниці, автомат, травматичні пістолети. Станом на 21 лютого, коли термін визначення запобіжного терміну підозрюваним сплив, з власних джерел нам стало відомо, що жоден з учасників конфлікту не затриманий, а кримінальну справу намагаються «зам’яти», – йдеться у зверненні.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

comments powered by HyperComments