Фракція «Блока Петра Порошенка «Солідарність» у Куп’янській міській раді засудила блокаду залізничних шляхів - Заява

Понеділок, 13 березня 2017, 18:06
Представники громадськості, депутати Куп’янської міської та районної ради, залізничники вийшли висловити свій протест проти намірів учасників блокади
Фракція «Блока Петра Порошенка «Солідарність» у Куп’янській міській раді засудила блокаду залізничних шляхів - Заява

Загальновідомим є той факт, що блокада Донбасу відбувається на залізничних коліях та дорогах у Луганській та Донецькій областях. Блокада Донбасу почалася з 25 січня в Луганській області, а пізніше поширилася і на Донецьку область, - .відзначається в "ЗАЯВІ фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Куп’янській міській раді щодо засудження блокади залізничних шляхів з тимчасово окупованими територіями".

12 березня учасники торгової блокади Донбасу, які виступають проти торгівлі з окупантами, намагалися встановити опорний пункт на території станції Куп’янськ-Сортувальний.

Близько 500 жителів Куп’янська – це представники громадськості, депутати Куп’янської міської та районної ради, залізничники вийшли висловити свій протест проти намірів учасників блокади.

Куп’янська дирекція залізничних перевезень є містоутворюючим підприємством, протяжність сталевих магістралей дирекції  складає 432 км, які проходять по територіях трьох областей: Харківської, Донецької та Сумської. Всього до складу дирекції входять 37 станцій, 68 зупинних пунктів та на підприємстві працює близько 4,5 тисяч людей.

Блокада може мати негативні наслідки для економіки та соціальної сфери, призведе до втрати тисяч робочих місць та підриву економіки регіону.

Ситуація, що склалася у нашому регіоні та інших регіонах нашої країни є дуже не простою. Та зрештою, на сьогоднішній день у Харківській області панує мир та порядок, а подібні дії дестабілізують та порушують спокій у місті.

Хочемо нагадати, що Президент України  дав доручення Кабінету Міністрів України переглянути і обмежити перелік товарів, які дозволяється перевозити через лінію зіткнення на Донбасі та силовим структурам доручено посилити боротьбу з контрабандою.

Виходячи із вищенаведеного, наголошуємо, що фракція «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у Куп’янській міській раді виступає за збереження миру та порядку на території міста Куп’янська та Куп’янського району та засуджує дії деяких політиків, які заробляють політичні дивіденди на дестабілізації ситуації у нашому регіоні.

Нагадаємо, що 12 березня поліція при підтримці місцевих жителів, залізничників і ветеранів АТО не дала заблокувати залізничне сполучення через станцію Куп’янськ-Сортувальний

comments powered by HyperComments