Гонтарева таки піде у відставку/ Доповнено

Четвер, 6 квітня 2017, 11:03
"Я пишу заяву про відставку"
Гонтарева таки піде у відставку/ Доповнено

Таку заяву голова Нацбанку України Валерія Гонтарева зробила журналістам, коментуючи обшуки у Нацбанку.

Вона ствердно відповіла на відповідне запитання журналіста під час акції протесту біля свого будинку сьогодні вранці, 6 квітня, трансляцію якої вів телеканал «112».

«Так», - відповіла Гонтарєва. При цьому глава НБУ зазначила, що питання призначення її наступника знаходиться в компетенції президента і Верховної Ради.

«Я пишу заяву про відставку, а не призначаю нікого на своє місце», - сказала вона. Гонтарева підкреслила, що їй не соромно за все ті реформи, які вона провела в країні, і порадила прислухатися до думки міжнародних експертів.

Прес-служба НБУ підтвердила цю інформацію.

"Стосовно відставки Валерії Гонтаревої повідомляємо наступне: у спілкуванні з журналістами сьогодні вранці вона в черговий раз підтвердила свій намір згодом залишити посаду Голови НБУ", - повідомляє прес-служба.

Як раніше писала «Справжня Варта», прес-служба Нацбанка офіційно не підтверджує відставку голови установи.

2 квітня Гонтарева заявила, що "виконала свою місію". Вона запропонувала президенту Петру Порошенко вибрати нового главу НБУ.

Також, за словами журналіста Олександра Дубінського, "Гонтарева назвала Порошенко ім'я людини, якого пропонує замість себе на пост глави Нацбанку. Ним може стати глава Райффайзен Банку Аваль Volodymyr Lavrenchuk (в правління НБУ вже входять два підлеглих Лавренчука - Сологуб і Борисенко)".

Як пише журналіст, "в Адміністрації президента їй обіцяно імунітет від судових переслідувань до кінця каденції Порошенко, і пакетні домовленості щодо її недоторканності з наступним кандидатом в президенти-приймачем, якщо такий буде.

У свою чергу Лавренчук повинен буде "зачистити" хвости Мадам".

comments powered by HyperComments