Паралімпійці вперше отримали за свої перемоги такі ж винагороди, як і олімпійці

Середа, 21 березня 2018, 16:01
Чемпіонам і призерам зимових Паралімпійських ігор-2018 виплачено понад 90 млн грн державної винагороди.
Паралімпійці вперше отримали за свої перемоги такі ж винагороди, як і олімпійці

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Це стало можливим завдяки ініційованому Мінмолодьспорту та НКСІУ рішенню Уряду, яке підтримав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Призові збільшувалися поетапно, поки не вирівнялися в 2018 році.

Державна винагорода за здобутки українських спортсменів на Паралімпійських іграх становить:

- за І місце - 125 тис. дол. США 
- за ІІ місце - 80 тис. дол. США 
- за ІІІ місце - 55 тис. дол. США, у гривнях по курсу НБУ.

Нагадаємо, 12 медалей на Паралімпійських Іграх у Південній Кореї вибороли харків’яни. Вчора в Харкові їх зустріла губернатор області Юлія Світлична. 

У перший день Параолімпійських ігор харківські спортсмени здобули три нагороди. Також повідомлялося, що 10 березня у Південній Кореї стартували Параолімпійські ігри. Збірну України будуть представляти 33 спортсмени. Шестеро з них є мешканцями Харкова. 12 березня на зимових Паралімпійських іграх, які проходять у південнокорейському Пхьончхані, харківські спортсмени поповнили медальну корзину збірної України сріблом та бронзою в лижних гонках. "Срібло" здобула Оксана Шишкова. Вона прийшла другою під час перегонів у вільному стилі на дистанції 15 кілометрів. Ще одна харків`янка Людмила Ляшенко посіла третє місце у змаганнях стоячи серед жінок з ураженням опорно-рухового апарату. 

comments powered by HyperComments