Роковини трагедії в Одесі. Екс-голову облуправління МВД судитимуть за бездіяльність

Понеділок, 2 травня 2016, 13:45
До суду направлено обвинувачення стосовно колишнього голови одеської міліції за травневі події 2014 року, заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.
Роковини трагедії в Одесі. Екс-голову облуправління МВД судитимуть за бездіяльність

«Слідство ГПУ займається розслідуванням фактів бездіяльності або неналежного діяльності правоохоронців під час цих подій. Зокрема за результатами розслідування завершено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника, в той час, одеської обласної міліції, який звинувачується в умисній бездіяльності, у ненаданні допомоги. Щодо його заступника, який відповідав за ці події, він оголошений у розшук, оскільки він відразу після травневих подій він втік і до теперішнього часу перебуває в розшуку», — заявив Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу «112 Україна».

Він додав, що Інтерпол не дав можливості оголосити їх у міжнародний розшук, вбачаючи у цьому ознаки політичних переслідувань, що робить неможливим направлення справи в суд.

«У той же час йде розслідування інших працівників правоохоронних органів, за ознаками співпраці з представниками «Антимайдану», які були в той час на вулиці, розслідування триває», — підсумував начальник управління спецрозслідувань ГПУ.

Наразі ГПУ завершила розслідування бездіяльності правоохоронних органів за наявними епізодами, а також продовжує слідство та ініціює об'єднання кримінальних проваджень за цими подіями стосовно правоохоронців ДержНС. За словами Сергія Горбатюка, розслідування проводиться щодо екс-глави ДержНС в Одеській області Володимира Боделана. «Воно йде, наскільки мені відомо, воно знаходиться в поліції і повідомлено про підозру йому та ще п'яти особам», — повідомив він.

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ підкреслив, що результати розслідувань «треба розділяти на те, що розслідує поліція і правоохоронці».

Зазначимо, що у ході заворушень в Одесі 2 травня 2014 р. загинуло 48 людей і постраждало більше 200. Більшість втратили життя в Будинку профспілок під час пожежі. Також під час бійки на Грецькій площі загинули 6 осіб. Учасниками конфлікту з одного боку були активісти євромайдану і футбольні «ультрас» з Харкова та Одеси, з іншого — «антимайдановці», які з лютого розбили наметовий табір на Куликому полі.

comments powered by HyperComments