Депутат, якого вигнали з міськради, балотується до ВР

Вівторок, 31 травня 2016, 12:00
Андрій Лесик обстоює відновлення в Апеляційному суді та спробує щастя на довиборах до парламенту.
Депутат, якого вигнали з міськради, балотується до ВР

Депутат, якого два тижні тому виключили з міськради, вирішив балотуватися по прифронтовому округу, центром якого є Станиця Луганська. До виборчої кампанії чоловік в цьому районі не бував, але з агітацію вже поїхав в кілька селищ.

«Я побував у Біловодську і посадив дерева разом з людьми, які мене радо зустріли. Я побував в Марківці, в Міловому. Люди хочуть миру і нових робочих місць», — поділився Андрій Лесик з «Вістями».

Передвиборчу кампанію політик будує на старому гаслі — відновлення співпраці з Євразійським економічним союзом.

У перервах між агітацією Лесик зайнятий судовою боротьбою з Геннадієм Кернесом і ходінням на бесіди до СБУ. «Мені цей мандат не сильно і потрібен, я просто за справедливість», — розказав екс-депутат міськради. Він невдало подавав позов до Шевченківського райсуду, а тепер побореться в Апеляційному суді.

Виклики ж в СБУ пов'язані з його неодноразовими виступами на російських телеканалах, куди він відправився після вигнання з міськради. Герой одіозних телешоу запевняє, що у всіх цих передачах виступав за Україну, а тому переслідування з боку спецслужб йому не загрожують.

Хоча у політика поки один конкурент — уродженець Алчевська і боєць батальйону «Донбас» Тарас Костанчук — експерти скептично ставляться до його перспектив. «Лесик в політиці проявив себе як особистість, дії якої супроводжувалися певним ступенем піару. У виборах в Луганській області у нього йде ставка на себе, як на «чорну конячку». Він набере якийсь відсоток, але, думаю, бажаного результату він не досягне. Що стосується спору з Кернесом, то на сьогодні практики позбавлення мандата депутата міськради як такої немає, а тому механізму відновлення його теж немає. Фракція від нього відмовилася. А тому, навіть якщо суд його відновить, фракція знову проголосує за його виключення», — заявив «Вістям» політолог Валерій Дудко.

Перше засідання Апеляційного суду призначене на 7 червня, проміжні вибори до Верховної Ради відбудуться 17 липня.

comments powered by HyperComments