Посилена відповідальність за паркування на місцях для інвалідів

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 18:09
Вдвічі збільшено штрафи. Власників парковки зобов'язали бронювати місця для безоплатного паркування авто осіб з інвалідністю
Посилена відповідальність за паркування на місцях для інвалідів

Нові правила введено відповідним законом №2109-VIII з 26 жовтня, - повідомляє «Справжня Варта».

 за зупинку або стоянку транспортних засобів (ТЗ) на місцях, на яких знаками або розміткою дозволена зупинка або стоянка тільки для водіїв з інвалідністю або водіїв, що перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), передбачений штраф в розмірі від 1020 до 1700 грн .

Також такий штраф загрожує за створення перешкод у зупинці або стоянці вищевказаної категорії водіїв і неправомірне використання на автомобілі розпізнавального знака "Водій з інвалідністю".

Поліцейські будуть виносити постанову про штраф на місці.

Автомобіль, незаконно припаркований на місці для інвалідів, буде евакуйований. Згідно з новим законом, ТС без знака "Водій з інвалідністю" будуть евакуювати незалежно від того, перешкоджає воно парковці чи ні.

Якщо на парковках не позначені місця для інвалідів, водій з інвалідністю або водій, що перевозить інваліда, має право зупинитися на будь-якому іншому місці і ця стоянка або парковка для нього будуть безкоштовні.

На парковках місця для водіїв з інвалідністю повинні становити не менше 10% від загальної кількості паркомісць, але не менше одного такого місця. Місця для водіїв-інвалідів повинні бути розміщені максимально близько до входу в будівлю і житлові будинки, а на парковці - максимально близько до виїзду з неї.

За невиділення і необладнання місць для безоплатного паркування авто осіб з інвалідністю власникам майданчиків або паркомісць загрожує від 1020 до 1700 грн штрафу, - пише видання "Ліга".

Як раніше писала «Справжня Варта», Уряд зобов'яже бізнес приймати на роботу людей від 45 років за квотою.

Це передбачено законопроектом № 6614.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments