Європарламент офіційно затвердив безвіз для України/ Відео

Середа, 17 травня 2017, 16:05
Безвізовий режим для України запрацює на 21 день після публікації в офіційному журналі ЄС - 11 червня
Європарламент офіційно затвердив безвіз для України/ Відео

Документ підписали 17 травня президент Європарламенту Антоніо Таяні і міністр внутрішніх справ Мальти Кармело Абела, країна якого на даний момент є головою Ради ЄС. Також на церемонії підписання був присутній президент України Петро Порошенко.

Безвіз дозволить українцям подорожувати в близько 30 країн на термін до 90 днів. Крім країн ЄС, українці зможуть відвідати також Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

«Сьогодні абсолютно історичний день. Це абсолютно історичний день для України, для 45-мільйонної нації. Я абсолютно впевнений в тому, що це так само історичний день для Європейського Союзу. Україна повертається до європейської родини. Україна прощається в останнє з радянською і російською імперіями», - сказав Петро Порошенко на прес-конференції по завершені церемонії підписання документу.

Як раніше писала «Справжня Варта», «Тепер хіба-що божевільні можуть вважати Україну частиною так званого «русского мира». На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час своєї прес-конференції 14 травня.

«Тепер хіба-що божевільні можуть вважати Україну частиною так званого «русского мира». Україна, як я вже казав, це частина об’єднаної Європи, від Лісабона до Харкова. Ми поділяємо спільні цінності. І при цьому зберігаємо, ми, українці, свою національну ідентичність», - заявив Президент, коментуючи наслідки запровадження безвізового режиму.

comments powered by HyperComments