Шматочок моря у вашій оселі (фото)

Середа, 24 грудня 2014, 22:13
Якщо Ви коли-небудь були у Берліні, то скоріш за все відвідували видатний готель Radisson Hotel. Видовище, що захоплює напевно кожного, хто хоч раз бував у сучасному готелі.
Шматочок моря у вашій оселі (фото)

25-метровий акваріум з екзотичними муренами, химерами, губанами та скатами, побудований навколо ліфта з прозорого скла, дивує не лише своїм виглядом. Уявіть собі: в той час, як ви підіймаєтеся ліфтом вгору, диво-риби, які плавають у морській воді, супроводжують вас до останнього поверху, і здається, що ви плаваєте в скляній колбі океанською безоднею.

Ці сучасні «витівки» аквадизайну в Європі вже давно прикрашають ледь не кожен офіс, ресторан, готель чи помешкання. Про інтер’єр в стилі «псевдоморе» у вигляді величезної колби, будинку, стіни чи просто невеличкого акваріума на столі знали ще давні римляни. Багаті жителі Риму зачасту облаштовували внутрішнє подвір’я своєї оселі декоративними басейнами – прозорими посудинами неосяжних розмірів, які зроблені з мармуру. Такі акваприкраси, де вигодовували сомів, скатів, називалися пісцинами.

Хоча в Україні мода на аква та біодизайн з’явилася зовсім нещодавно, любителів прикрасити інтер’єр своєї оселі псевдоокеанським простором доволі багато. Зачасту це середніх розмірів акваріум на ніжках або вбудований в стіну басейн за склом. Ті, кого цікавлять малавійські цихліди, декоративні акули і червоні риби-папуги, створюють велетенські аквабудинки в кілька поверхів та наповнюють їх морською водою. Зазвичай подібні аквавелетні зводяться для дуже заможних власників палаців.

Любителі спостерігати зелені рослини, водорості, різноманітної форми каміння в морській або річковій воді, іноді купують собі флораріуми без риб та морських тварин, щоб просто насолодитися барвами природи і створити в інтер’єрі кімнати атмосферу відпочинку та спокою.

Психологи кажуть, що від того, як ви розташували своє аквадиво в приміщенні, залежить не лише настрій, а й загальне самопочуття. «Акваріумна психотерапія» буває тільки тоді ефективною, коли правильно використовуються всі нюанси аквакультури. Щоб водний будинок для риб або рослин панував в інтер’єрі, варто зробити його просторим, світлим та яскравим. Особливе враження справляє та споруда, яку видно відразу під час входу до приміщення. Психологічно дієвими вважаються ті рішення, коли водна ємкість з усіма її мешканцями розташовується всередині журнального столика чи барної стійки на кухні. В сучасних офісах, наприклад, іноді можна побачити невеличкий шматок моря, вбудований у столик-ресепшн. Психологи стверджують, що водна стихія сприяє гармонії і процвітанню, а також знімає агресію та стреси ділових людей.

У невеличкій залі, створеній, наприклад, в стилі хай-тек чи мінімалізмі доречний такий же без складнощів та нагромаджень водний куточок. Якщо в кольоровій гамі обстановки сучасної кімнати домінують сріблясті, металеві відтінки, то і акваріум підійде в тих же рішеннях, без яскравих оформлень і червоних фонових деталей.

Навпаки же яскраві та помітні авказони з червоним та синім ґрунтом добре сприймається в активних просторих приміщеннях, зазвичай це холи та коридори.

Добре враження залишають авкастіни, які доповнюють інтер’єр величезних просторів приміщень, оздоблених у світлий мармур. Такими композиціями переважно облаштовують тренажерні зали та місця для басейнів.

Щоб краще зрозуміти, що таке аквакультура у спальні, залі, на кухні чи в офісі, необхідно просто створити для початку маленький водний куточок з екзотичними рибами та морськими водоростями.

Саме незвичайний аквадизайн інтер’єру надає всій оселі завершеності і вишуканості. Корали із скла в нішах навколо акваріума, динамічна підсвітка, дивовижні живі картини і навіть вітер від вентиляторів, прихованих за акваріумами, можуть створити неймовірно живу та казкову атмосферу, яка буде змінюватися разом з розвитком морських мешканців. Оригінальний дизайн акваріума заспокоює, надає гарного настрою і дозволяє спостерігати і насолоджуватися чарівним підводним світом за склом!

Довідка. Так званий AquaDom  - велетенський акваріум заввишки 25 метрів, в якому мешкає більше двох тисяч тропічних морських риб. Оцінити весь масштаб цього 7-поверхового акваріума можна, тільки перебуваючи всередині холу готелю Radissob Blue Hotel Berlin. Особливе враження – проїхатися спеціальним ліфтом прямо всередині «AquaDom» і роздивитися мешканців акваріума з близької відстані.

 

comments powered by HyperComments