Dafi Fashion Days "Весна-літо 2013". Нотатки дилетанта

Вівторок, 19 березня 2013, 22:40
У Харкові відбувся цьогорічний модний весняний проект Dafi Fashion Days. Модні дні розпочалися з прес-конференції організаторів і гостей показів. У прес –конференції взяли участь історик моди Олександр Васильєв, генеральний продюсер Ukrainian Fashion Week Володимир Нечипорук та російський модельєр Єгор Зайцев, директор з маркетингу ТРЦ "Дафі" Наталя Борисова, стилісти Юлія Швецова та Роман Лемеш, режисер показів Юрій Севастьянов, Анна Філімонова, директор конкурсу "Міс Україна Всесвіт" і Настя Чернова, переможниця конкурсу "Міс Україна Всесвіт" минулого року.
Dafi Fashion Days "Весна-літо 2013". Нотатки дилетанта

Після прес-конференції глядачам презентували театралізований показ "Мода крізь віки" – речі з весняних колекцій торгових марок, представлених у "Дафі", стилізовані під стилі 30-х, 50-х і 70-х років ХХ століття. Коментував показ історик моди Олександр Васильєв. Влучні жартівливі коментарі пана Васильєва – саме заради них варто було дивитись показ. Переповісти їх неможливо. Але якщо буде відео – раджу подивитись. І сама ще раз із задоволенням подивлюся. А от речі, які продаються у магазинах категорії мас-маркету, я не бачу сенсу фотографувати. Краще приділити увагу колекціям українських дизайнерів. Було на що подивитись.

Другий день Dafi Fashion Days був присвячений показам колекцій молодих українських дизайнерів. Я старанно передивилася усі колекції, навіть записувала свої враження. Щоб потім вони у голові не переплуталися. Спробую описати з точки зору дилетанта. Або потенційного покупця. Отже, мій суто суб’єктивний погляд.

Першою представила свою колекцію харків’янка Анастасія Мальцева. Дизайнер анонсувала свою колекцію як «круїзну». Колекція виявилась минулорічною і представлена вже не вперше. Чому колекція зветься «круїзною» лишилося загадкою. Деякі сукні дуже симпатичні. Наприклад, ось ця коротенька із шлейфом.

Також сподобалася довга сукня з металевим оздобленням.

Деякі сукні занадто блищать, на мій погляд.

У мене колекція Анастасії Мальцевої асоціюється не з круїзом, а скоріше з випускним вечором. Ії сукні добре пасуватимуть юним випускницям. Дівчата, досить купувати святкові сукні на Барабашці. Звертайтесь до дизайнерів!

Наступною була Тіна Бонанза з Запоріжжя. Це справжній «винегрет», а не колекція. Можливо і були красиві сукні, але вони загубилися у різноплановості.

 Апофеозом "бонанізму" став сірий оксамитовий янгол з пір'ям. Карнавальний і недоречний.


 

Не сподобалось.

Далі колекція Ольги Іващенко з Харкова. На початку маленькі чорні сукні. Вічна безпрограшна класика.


 

 З цікавими деталями.


 

 Довгі чорні сукні.


 

У прохолодний вечір на маленьку сукню можна одягнути маленьку шкіряну курточку.


 

Ще кілька моделей.


 


 


 

Колекція не дуже оригінальна, але досить цілісна. Речі добре сидять на моделях. Можна прямо з подіуму до магазину. Компетентне журі визнало колекцію найбільш «продаваємою».

Наступна Наталя Петракова з Запоріжжя. Літня колекція. Яскраво-тропічна.

Мені сподобалась шовкова сукня у тюльпанах.



 

У деяких моделях дизайнер явно втратила почуття міри. Деякі моделі відверто вульгарні.


 


 

Павичевий принт на сукні і на додачу оберемок павичевого пір'я у руках моделі.


 

Були також тваринні принти. Джунглі, одним словом.


 

Весняне натхнення Анни Shap (Харків). Гарні кольори, ніжна напівпрозора тканина. Сукні у античному стилі.


 


 

 Саме цю колекцію високо оцінило журі. А як на мене, сукні дещо нагадують віконні фіранки.


 

Особливо ця з червоними квітами.


 

Моделі періодично підтягували та підправляли сукні на собі на порозі подіуму. Схоже їм було не дуже зручно у одязі.

Безкінечність від Вікторії Адамської (Харків). На мою думку найкраща колекція. Речі добре сидять на моделях. Гарний крій. Кольори сподобались. Якщо дизайнерка продає свої речі – куплю.


 


 


 


 

Чудово, що завдяки  Dafi Fashion Days ми маємо можливість побачити не лише речі виробництва європейських марок, а і творчий доробок українських дизайнерів. Я сподіваюся, що незабаром найкращі дизайнерські речі з представлених колекцій у "Дафі"  можна буде не тільки подивитись, але й придбати.

 

 

 


comments powered by HyperComments