Несвяткові "курйози" – червона "Батьківщина" та фронтові топлес–шоу

Понеділок, 9 травня 2011, 11:45
Деякі установи витягли з комор старі совєтськи прапори, дещо вицвіли, але ж таки сталися у нагоді. Інші повивішували шматки матерії різноманітних відтінків червоного.
Несвяткові  "курйози" – червона "Батьківщина"  та  фронтові  топлес–шоу

Скінчився ранковий дощ, добряче підмочивши московських гостей і регіональну «еліту». Пригріло ласкаве травневе сонечко. Саме час роздивитись як рідне місто готується святкувати перемогу одного тоталітарного режиму над іншим. Слід відзначити, що цього року пішов на спад «георгіївський» ажіотаж. Чорно-помаранчеві стрічки можна побачити переважно на автівках. Молодняк зі стрічками на головах, дупах і інших частинах тіла, на щастя, відсутній. Мода минулася.
Закон про використання червоних прапорів під час святкування Дня Перемоги станом на 8 травня президентом не підписаний. Але на багатьох державних установах вже вивішені поряд з державним прапором різноманітні вироби червоного кольору. Помітно, що прапорами потрібного зразка забезпечені не всі установи. Тому викручуються хто як може – деякі установи витягли з комор старі совєтські прапори, дещо вицвіли, але ж таки сталися у нагоді. Інші повивішували шматки матерії різноманітних відтінків червоного. Більшість приватних власників вивішувати червоні прапори не поспішають. Серед тих, хто поспішив виконати закон поперед президента, слід відзначити представників місцевої ВО «Батьківщина». Так, червоні прапори прикрашають кіоски Салтівського хлібозаводу, директор якого пан Руденко очолює міську партійну організацію «Батьківщини».

"Салтівський"  торгує під червоним прапором

До речі, державний прапор на кіосках відсутній. У всеозброєнні зустрічає День Перемоги ще один член Батьківщини – пан Цекало, який прикрасив свою ресторацію «Блюз» новеньким комплектом прапорів.

Вул. Пушкінська


Потішив обласний УБОЗ – будівлю замість червоного прикрашає поруч з державним прапором малиновий прапор Харківської області. Дотепно, і колір майже збігається.

Вул. Весніна, кмітливий УБОЗ: хочете чогось червоненького? Натє... (хоча з правового погляду до міліціянтів жодних претензій немає, на відміну від кузні майбутніх правознавців. Юридична академія повісила прапори відомої дивізії 7 травня, коли законопроект ще не був підписаний Президентом, тобто чинним Законом аж ніяк не був)


Український народ любить і вміє святкувати все і вся. Байдуже, що 8 та 9 травня світ відзначає Дні пам'яті та примирення, присвячені жертвам Другої світової війни. У 2005 році ООН запропонувала всім державам-членам, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів Перемоги і Звільнення, щорічно відмічати один або два дні у травні як данину пам'яті всім жертвам Другої світової війни. Але ж на пам’яті жертв багато не заробиш. Тому харківські очільники пропонують харків’янам дещо іншу програму. А саме: «общегородские гуляния», святкове дефіле з шаблями і карабінами та естрадний концерт із «пиришками-пупиришками» у виконанні Потапа та Насті. Не пасуть задніх і приватні розважальні заклади. Наприклад, Holyday club пропонує відвідувачам за помірну ціну фронтові 50 грамів та топлес шоу:


Все свідчить про те, що 9 травня городяни не нудьгуватимуть. Про проблеми ветеранів тільки знов забули. Та це дрібниці. Як стверджує депутат-регіонал Лук’янов, вже і ветеранів не залишилося, самі лише «ряжені». Тож пийте горілку, танцюйте топлес під червоним прапором. І феєрверк.

 

На Сумській: як і належить, у бутіку все стильно: червоні серп, молот, ціни

 

Вул. Пушкінська: Тут вже всяка пам'ять  одразу потрапляє на смітник
 

comments powered by HyperComments