Про Навального, інтеграцію та принципово різний світогляд

П'ятниця, 19 липня 2013, 12:44
Останнім часом Росія намагалася рекламувати свою улюблену тему - вступ України до Митного Союзу (МС), апелюючи до нашого народу. Виходило якось кострубато. Жодних реальних переваг, жодної логіки, самі загальні фрази. Та й зовнішньоекономічна політика Росії не сприяла позитивному сприйняттю їх доводів. Якщо число тих, хто вважає МС вкрай неефективною структурою, шкідливою для економіки постійно зростає навіть в Білорусі та Казахстані, то на підтримку українців годі й сподіватися.
Про Навального, інтеграцію та принципово різний світогляд

Зрозуміло, що МС це, передусім, не економічний, а політичний проект, через який розширюється зона впливу Росії, а члени цього союзу починають діяти в системі координат "старшого брата".

Посилення тиску на російську опозицію з боку Кремля, що полягає в кримінальному переслідуванні одного з яскравих опозиціонерів, кандидата в мери Москви Олексія Навального, та дикунські методи поводження з протестувальниками, котрі вийшли на його захист, явно не сприятимуть збільшенню числа прихильників інтеграції з Росією.

Натомість, цю подію Москва може використати як рекламу інтеграційного процесу, апелюючи вже не до народу, а до нині чинної влади. Мовляв, "що вас (владу) єднає з Європою?!! А у нас з вами спільні цінності, спільний світогляд, спільні методи ...". 

Але ця тактика явно помилкова. Адже український народ (принаймні переважна його більшість) і українська влада мають принципово різні цінності і світогляд! А це, на відміну від нашого північного сусіда, вкрай важливо, бо все ж таки, рівень розвитку громадянського суспільства в Україні, не дивлячись на шалену боротьбу з ним «регіонської» влади, в рази вищий від російського.

comments powered by HyperComments