НА ДВОХ СТІЛЬЦЯХ У РАЙ?

Святослав Караванський  |  Субота, 12 липня 2014, 21:53
Польський прем’єр-міністер заявляє, що він ніколи не буде очолювати ”хрестового походу” проти Росії, засвідчуючи тим, що він плутає Росію з каґе-бістською хунтою, яка є ворогом Росії, як і решти світу.

Як на мене, то державі-члену Европейського Союзу треба глибше дивитися на те, що діється на світі.

            Тож “хрестовий похід” проти Путіна – це похід не проти Росії, а проти ворога Росії. Польському прем’єру варто б це розуміти, будучи прем’єром европейської держави, щоб не змушувати мене тратити дорогий час на витлумачення такої простої істини.

Каґебістська хунта Путіна – це ще не Росія. Це була б Росія, якби Путін та його кліка прийшли до влади на чесних виборах. Якби-то! Бо ні для кого не секрет, що вибори в Росії далекі від европейських стандартів. Вони радше скидаються на Сталінсько-Гітлерівські вибори. Сталін був єдиний кандидат на виборах і тим смішив Вільний Світ. У Путіна не так. Кандидатів є і є, але виграє на виборах тільки один, і то не рік чи два, а вже, слава Богу, 14 років з ряду. Не дурно ж сам Путін прихвалює не когось там, а Геббельса. Оце, мовляв, чоловік, на якого треба взоруватись.

            А ще каже прем’єр, що Польща ніколи не була русофобською державою. Щодо цього, то я згоден із прем’єром. Не була. Зате була імперієфобською державощ, як і весь цивілізований світ. Хіба ж не з-під російських царів видерлася Польща 1918 року? Хіба не проти російських порядків повстала польська “Солідарність”, прискоривши розвал не Росії, а імперії? Росія, як була, так і лишилася.

Шкода тільки, що хунта зуміла примусити Єльцина зректися влади. А була це не яка, а російська ж влада. Хай що кажуть історики, а я ніколи не повірю, що Єльцин усунувся добровільно. Дивлячись на бандитську поведінку хунти, важко вірити сучасним історикам. Була це операція на взір другої Катинської. Обцяпали чисто.

Що ж до пана Туска, то треба віддати йому справедливість, що він не з боягузів, ризикант ще той. Готовий битися, не з ким, а з польською громадськістю, яка на дух не переносить московську хунту. Громадськкість польська, і це теж треба визнати, не схильна сидіти на двох стільцях, кадити і нашим і вашим. Не час сьогодні для двовекторности, коли йдеться про долю не йно Европи, а цілого світу, а значить і Польщі також.

Будемо сподіватися, що незабаром польська громадськість скаже своє слово.

comments powered by HyperComments