ЧЕХИ! БУДЬТЕ ПИЛЬНІ!

Святослав Караванський  |  Четвер, 27 листопада 2014, 10:28
Чеський президент побиває рекорди москвофільства та українофобії. Останнім його одкровенням було побажання Україні фінляндизуватися, замість того, щоб европеїзуватися.
ЧЕХИ! БУДЬТЕ ПИЛЬНІ!

Ми , зі свого боку, можемо побажати президенту Чехії европеїзуватися, а не бути підбрехачем московського націонал-соціялізму.

            Московська ідеолоія «русского мира» це ніщо інше, як російський націонал-соціялізм, де нема місця для інших національностей тільки для росіян та зрусифікованих «інородців».

            Гляньмо, як виглядає «русский мир» на території Росії. По-перше, там усе має бути тільки «русское»: релігія, шкільництво, преса, радіо і телебачення. Нема в Росії жодної української, жодної білоруської бодай недільної школи, хоч живуть там, і то компактними групами і українці і білоруси. У самопроголошених Донецькій та Луганській республіках, схильних до «русского мира» на землі України закрито всі українські школи. Те саме і в Криму, де утвередився «русский мир». Татарські школи перебувають під тиском «русского мира»: молоде татарське покоління мусить вивчати російську мову, російську літературу, російську історію. Предмет «Історія Криму» з програм татарських шкіл вилучено. Татарських інтелектуалів відлучено від татарського загалу. Татар будуть виховувати, як Кадиров виховує чеченців.

            У РФ по містах закривають чеченські, мордовські, татарські, марійські удмуртські, карельські школи.

            Нема в Росії й українських церков. У національних республіках Мордовії, Удмуртії, Карелії, нема своєї релігії та своїх церков, тільки Русская Православная Церковь яка служить російською мовою.

            Абетка, письмо на території Росії, тільки слов’янські – кирилиця.

            Оце такий «русский мир» у живому вигляді.

            Чеський нарід дуже добре ознайомився з «русским миром» за часів Чехословацької Соціялістичної Республіки і не має жодного бажання познайомитися з ним ще раз. Але чеський президент не поділяє поглядів чеського народу. Він горою стоїть за «русский мир».

            Як могло статися, що чеський нарід та чеський президент опинилися по різних сторонах барикад?

            Я не знаю чеських обставин, але, очевидно, сталася помилка. Такі помилки в історії трапляються. Німці помилилися, обравши Гітлера, Українці помилилися, обравши Януковича.

            Як стаються такі помилки?

            Знову-таки, я не знаю чеських обставин, але судячи з українського минулого, президент (Янукович) не розкривав своїх справжніх політичних поглядів та намірів, тобто маскувався.

Саме такий сценарій мусів розігратися і в Чехії. Як нема безпомильних людей, так нема й безпомильних народів

Українці виправили свою помилку кров’ю Революції Майдану.

Як буде з чехами – побачимо. 

Єдине, що можна порадити чехам – це бути пильними і вибираючи гідних кандидатів цікавитися в них, чи вони за Европейські цінності чи проти?

Той, хто стоїть за европейські цінності не може стояти по боці тих сил, які топчуть европейські цінності.

Підігруючи Путіну, президент Чехії топче европейські цінності.

 

comments powered by HyperComments