На Харківщині журналістам не дозволяли вести відеозйомку сесії селищної ради

Середа, 20 липня 2016, 14:51
Журналістам Лозівської радіокомпанії не дозволили вести відеозйомки чергової сесії Краснопавлівського селищної ради, на якій депутати планували підвищувати тариф на воду.
На Харківщині журналістам не дозволяли вести відеозйомку сесії селищної ради

Про це повідомляє Інститут Масової Інформації з посиланням на фейсбук голови Лозівської райгосадмнистрации Сергія Красноперова.

Селищний голова Краснопавловки, Надія Сухих не пускала журналістку Лозівської радіокомпанії Тамару Денисенко, аргументуючи це тим, що журналістів на сесію не запрошували.

На заяву журналістки, що вона має акредитацію і право на отримання і поширення інформації, сельголова Надія Сухих погрожувала «переговорити» з приводу цієї ситуації з головою РДА, а потім з заступником голови РДА.

На відео, яке встигла зняти журналістка, можна почути телефонну розмову Надії Сухих з головою РДА Сергієм Красноперовым, де селищний голова висловлює своє невдоволення діями засобів масової інформації, нібито присутність журналіста на черговій сесії селищної ради - це неповага до неї, і до депутатів Краснопавлівського селищної ради.

«Лозовська радіокомпанія була заснована в 1998 році, рішенням районної ради, тобто громади, ми маємо право на висвітлення будь-яких подій на території Лозівського району, тому що суспільство має право знати, що відбувається в районі», - зазначив директор-редактор Лозівської радіокомпанії, Роман Деняк, додавши, що законної причини чинити опір журналісту у Надії Сухих не було.

Журналістів на сесію, зрештою, пустили, але перш ніж пустити, запитали дозволу у депутатів, що так само суперечить Закону України «Про інформацію».

Роман Деняк, директор-редактор Лозівської радіокомпанії прокоментував випадок представниці Інституту Масової Інформації в Харківській області:

«На сесії селищної ради повинно було розглядатися питання підвищення тарифу на водопостачання та водовідведення для населення. Ми приїхали робити сюжет саме на цю тему. Зараз чиновники намагаються виправдовуватися тим, що просто були не готові до присутності журналістів. Хоча перед сесією селищний голова в присутності нашої журналістки дзвонила голові РДА і питала, чому на сесію приїхали представники ЗМІ ».

Світлана Охович, представниця ІМІ в Харківській області, активістка, членкиня ВМГО «ФРІ»

comments powered by HyperComments