Форум Євромайданів: починали з молитви, а завершили українським тероризмом

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 13 січня 2014, 11:50
Перший всеукраїнський форум закінчився 12 січня зустріччю з письменниками Віталієм та Дмитром Капрановими, Андрієм Кокотюхою та сумським журналістом Євгеном Положієм в харківському культурному центрі «Іndie». Вони розповідали учасникам форуму про свою творчість, співали пісень, зачитували вірші та ділилися планами на майбутнє.
Форум Євромайданів: починали з молитви, а завершили українським тероризмом

Розробляти план дій українських Євромайданів до Харкова приїхали громадські діячі та митці. Серед них і прозаїк та журналіст Андрій Кокотюха. За місяць має вийти чергова його книжка.  Ця – про … тероризм.

«Коли я шукаю тему, коли я шукаю формат, я читаю дуже багато спеціальної літератури. На жаль, в Україні вона не видається. Я купив книгу «Ежедневная жизнь жандармов». Про Російську імперію. Там написано, що в період з 1905-го, коли революція почалася, і особливо по 1909, Київ, і Харків теж, був столицею тероризму Російської імперії. Коли гайки прикрутили в Москві і Петербурзі, ці терористичні організації були розгублені. Якщо не було можливості емігрувати за межі Російської імперії, вони їхали в Київ. Тому що начальником київського охоронного відділу був чийсь зять. Це історичний фон, на якому відбуваються дії роману», - розказав Андрій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Кокотюха розповідаю про нову книгу братів Капранових

У Харкові, як і в Києві, тероризм ще живий – довів Форум Євромайданів. Тільки сьогодні він одягнувся в "адідасівський" прикид, який ми мали «насолоду» споглядати біля церкви, де проходило пленарне засідання, біля місць проведення засідань секцій та на площах міста. Озброєння, до речі, теж сучасне – петарди та димові шашки. Для масового знищення не підійде, але для залякування – саме воно. Про «подвиги» цих «молодиків спортивної статури» ви, гадаю, ще почитаєте. Повернімося до «Інді».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей творчий - братський тандем, мабуть, відомий всім

Від Капранових – музична пауза та книжки. Віталій та Дмитро продавали і підписували «Мальовану історію незалежності України» та «Щоденник моєї секретарки» - «найкращий роман про Помаранчеву революцію», на скромний погляд авторів.

А головний редактор сумської суспільно-політичної газети «Панорама» Євген Положій почитав вірші.

Читає вірші Євген Положій

Перед тим, як озвучити наступні рядки, він  висловив сподівання, що вірш – тепер неправда, на відміну від часу, коли був створений:

Поодинці

Кожен із нас -

Хоч лежачі, хоч сидячи, хоч стоячи -

Може гори звернути, може неба сягнути,

Може з’їсти цеберку борщу.

Але коли нас стає хоча б двоє…

Що українців більше, то гірше:

Тому гори, які ми звернули,

Завжди відповзають на місце.

Тому з неба, якого сягнули,

Ми завжди падаємо вниз.

Цього разу євромайданівці сподіваються не впасти і скористатись досвідом 2004-го року, тобто контролювати і контролювати навіть після перемоги. А до неї приведе єдність, тому в інтерв’ю журналістам організатори Форуму наголошували, що вирішували питання СПІЛЬНОГО правового захисту активістів усіх євромайданів, СПІЛЬНОЇ інформаційної політики та багато всього іншого, але  СПІЛЬНОГО

Фото автора; "Вконтакте"; "Вголос"

comments powered by HyperComments