Ластівка

Ольга Роменська  |  Субота, 19 лютого 2011, 00:25
Пташині збори наближалися до кінця. На повістці денній залишалося одне питання: про погане освоєння деякими птахами суміжних професій. Найбільше, звичайно, дісталося сільській Ластівці. Виступав заступник начальника Одуд.
Ластівка

- Всі ви знаєте, – говорив промовець, –як чудово літає Ластівка понад землею, скільки комах знищує, але, товариші, в наш час глобальної економічної кризи цього замало. Треба, Ластівко, вище літати, сміливіше. Бери приклад зі своєї двоюрідної сестри Ластівки міської, повчись у неї. Я вже не говорю про те, як ти погано ходиш по землі. Треба, дорогенька, не тільки на землі, а навіть під землею комах нищити, так що врахуй. Обміняйтесь досвідом з Деркачем. Ти його повчи літати краще, а він тебе бігати.

- Не вийде в мене по землі, – зніяковіла ластівка, – ноги в мене короткі, ходити важко.

- Зате стегна кругленькі – хихикнув добре вже підтоптаний Дятел.

- І, взагалі, Ластівко, – продовжував Одуд, – останнім часом ти зовсім відірвалася від колективу. На п’ятихвилинку вчора запізнилася. У сауну на вихідних із нами не їздила. Від вилазки на природу відмовилася. На фуршеті майже не танцювала. Якщо не вмієш гаразд, то запишись у школу танців, як інші пташки.

Після зборів підійшла до Ластівки Горобчиха порадити, заспокоїти.

- Нічого носа вішати, кажуть запишись на танці, то запишись. А що ноги короткі, не біда, каблуки взуй.

- Не до танців мені, п’ятеро дітей у мене.

- А ти не дуже з ними панькайся, повилітали з гнізда, хай самі комарів ловлять, а ти все перериваєшся, все пхаєш їм у дзьоби.

- Та молоді ж іще, крильця не зміцніли.

- Ти от що зроби: синів навчатись десь влаштуй на державний кошт, а дочок заміж повіддавай пошвидше, доки багаті женихи крутяться, поки не перевелись. Моя покійна бабуся були замужем за непманом, то нівроку пожили.

- Та молоді ж іще дуже.

- То й добре: поки молоденькі, поки й пухкенькі, не зачерствіли, як позавчорашні булочки. А потім собою займись, пір’ячко підфарбуй, зачіску зроби, і хвоста обов’язково підстрижи. А то розпустила його до самої землі. Ну хто тепер такі носить? У цьому сезоні модний хвостик коротенький, трохи вгору закручений, з висмикнутими по боках пір’їнами. Наведи блиск, талію підкресли, та й пройдись поважненько перед отим стариганом Одудом, та заспівай йому гарненько, то він і не буде тобі дорікати. Він, взагалі, перестане помічати, чи ти що-небудь робиш. Ех, Ластівко, мені б твої дані, чи рилась би я на смітнику?

comments powered by HyperComments