Порція ніжності від Ірен Роздобудько

Наталя Істоміна  |  Субота, 29 червня 2013, 09:47
Книга напрочуд „людяна” і розповідає історії про пересічних людей. Про системного адміністратора Петрика, „худболіста” Славка, маленьку Єлизавету, яка вирішує померти. Місцями дорослі негаразди вирішуються магічним способом й історії плавно перетікають у казку. Книга варта читацької уваги, оскільки кожен зможе знайти в оповіданнях щось цінне для себе.
Порція ніжності від Ірен Роздобудько

Зовсім нещодавно у світ вийшла нова книга „золотої письменниці України”   Ірен Роздобудько.  Книга має дещо інтригуючи назву  „Зроби це ніжно”. Проте вже в анотації авторка розвіює примарні підозри і анонсує подорож у світ дорослих почуттів, проблем, ілюзій та радощів.

Нова книга – це збірник оповідань, який складається з трьох частин. Перша частина нібито про дітей, але ті переймаються дорослими проблемами. Друга частина стосується дорослих, але вони намагаються втекти у казку. У третій  частині розміщені біографічні оповідання про письменницю Марко Вовчок та Жанну д’Арк.

Книга Ірен Роздобудько добра і ніби оксамитова… Проблеми змальовані ненав’язливо і є місце для власних роздумів і здогадів. У текстах відсутнє моралізаторство, лиш легкі натяки на те, як було б краще. Подекуди відкритий фінал залишає вдосталь місця для фантазії читача. Крім того, останній розділ є не лише цікавим, але й пізнавальним. Проте іноді розв’язка буває передбачуваною, що в цілому не характеризує книгу і жодним чином не псує враження від неї.

„Зроби це ніжно” – сучасна художня література, яка відповідає запитам широкої аудиторії. Книга розрахована на велике коло читачів і може бути цікавою для всіх людей без будь-яких соціальних чи вікових обмежень.

Ірен Роздобудько

Новинка відповідає запитам суспільства на сьогоднішній день. В часи, коли з екрана телевізора лунають безперервні  новини про світові негаразди, підвищення цін та економічну кризу, ця книга ніби маленький маячок світла і добра. Авторка звертає увагу на проблеми, які у нинішньому світі навіть труднощами не вважають. До прикладу, в одному з оповідань дитину сварять за мокрий одяг і нікому навіть на думку не спадає, що дівчинка хотіла померти. Дорослі лишаються глухими до духовних потреб маленької Єлизавети.

Книга напрочуд „людяна” і розповідає історії про пересічних людей. Про системного адміністратора Петрика, „худболіста” Славка, маленьку Єлизавету, яка вирішує померти. Місцями  дорослі негаразди вирішуються магічним способом й історії плавно перетікають у казку. Книга варта читацької уваги, оскільки кожен зможе знайти в оповіданнях щось цінне для себе.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments