Оперний театр може спіткати доля «Металіста»?

Четвер, 7 липня 2016, 18:31
У ХНАТОБу — гігантські борги за тепло. Директор ХНАТОБу Олег Орищенко розказав, як театр викручуватиметься.
Оперний театр може спіткати доля «Металіста»?

«Ми продовжуємо працювати над законопроектом щодо виділення додаткових коштів з бюджету на погашення боргу по теплу. Також ми шукаємо зараз інші можливості», — заявив Олег Орищенко «Восточному Дозору».

Він повідомив, що нещодавно у Харків приїжджала заступник міністра культури Тамара Мазур. Під час зустрічі з нею, головою облради Сергієм Черновим та замгубернатора Михайлом Черняком обговорювалися проблеми приєднання приміщень, які знаходиться зараз в комунальній власності, в державну власність, на баланс театру.

«Друга проблема, яка вирішувалася — про виділення додаткових субвенцій на Харківську обласну раду для погашення надалі боргу по теплу», — сказав директор ХНАТОБу. Заборгованість з’явилася ще до переходу з комунальної власності в державну та продовжувала накоплюватися згодом. За словами Орищенко, зараз театр приймає участь у розробці певної програми щодо погашення, а також інвестиційного державного проекту з енергозбереження.

«Ми повинні їхати туди на презентацію цього інвестиційного проекту. Він спрямований, насамперед, на енергозбереження, на саму витратну частину — комунальні послуги», — пояснив він. Орищенко уточнив, що комунальні послуги забирають 80% від всього доходу ХНАТОБу.

Надалі, коли театр позбутися цих проблем, керівництво оперного театру буде направляти інвестовані гроші на розвиток і нові постановки.

Нагадаємо, стадіон «Металіст» за борги на кілька днів був відключений від енергопостачання.

comments powered by HyperComments