Майстер-клас з традиційного розпису можна відвідати завтра

Вівторок, 26 липня 2016, 17:06
В рамках виставки народної творчості «Мальовничо!» авторка проведе заняття.
Майстер-клас з традиційного розпису можна відвідати завтра

Однією з небагатьох людей, які займаються і популяризують техніку петриківського розпису, є молода харківська художниця Олена Кічкіна. Її виставка «Мальовничо!» нещодавно відкрилась в стінах галереї «Мистецтво Слобожанщини».

«У роботах Олени Кічкіної присутні головні особливості Петриківського розпису: використання флористичних композицій з квітами, характерними для території України, в поєднанні з казковими рослинами і птахами, «розгорнутий» тип малюнка із заповненням практично всього простору площини; використання єдиної осі, якою найчастіше виступає стебло рослини, і навколо якої наносяться основні елементи орнаменту. Всі деталі виводяться за допомогою одного мазка. Є і так званий перехідний мазок, коли пензлик занурюють в два різних кольори, які на поверхні плавно переходять з одного в інший», — пишуть на сайті галереї.

За інформацією «Восточного Дозора», майстер-клас з петриківського розпису відбудеться 27 липня о 17:00 за адресою: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).

comments powered by HyperComments