Війна триває, культура продовжує жити: в Харкові відбувся благодійний рок-концерт

Юлія Гуш  |  Субота, 18 лютого 2017, 16:41
Всі виручені від продажі квитків кошти підуть на допомогу родинам загиблих військових.
Війна триває, культура продовжує жити: в Харкові відбувся благодійний рок-концерт

Концерт, організований Благодійним фондом Сергія Жадана, відбувся в Театрально-концертному центрі ХНАТОБу. В ньому взяли участь такі виконавці, як Жадан і Собаки в космосі, Шана, Папа Карло, Борис Севастьянов, Олег Каданов та Вул. Курзу. Всі зібрані від продажу квитків чи скриньок гроші підуть на допомогу сім’ям загиблих бійців.

«Мені здається, що важливо нагадувати тим нашим співгромадянам, які роблять вигляд, буцімто війни немає, що вона, насправді, триває, – зазначив Сергій Жадан, – вона ніде не зникла. Гинуть наші співгромадяни – і військові, і цивільні. Дехто про це забуває, дехто, можливо, про це не знає, не чує. Чи не хоче чути. Власне, для цього ми це все робимо. Тим більше, є нагальні проблеми. Далеко не завжди у родин загиблих є можливість отримати, скажімо, компенсацію, на яку вони мають право. У когось виникли якійсь індивідуальні потреби та проблеми. От ми намагаємося в працювати в індивідуальному порядку. Тобто, для нас це не якась формальна робота, ми не просто заробимо грошей та автоматично розішлемо якимось родинам».

«Хтось допомагає тим, що плете сітки, а хтось грає на таких от концертах, – розповів Василь Рябко, соліст гурту Папа Карло, – на мій погляд, в складні часи культура відіграє дуже важливу роль. Війна пройде, а культура – вона або буде, або ні».

За словами Жадана, волонтери фонду знаходять родини загиблих військових, спілкуються та допомагають їм. Це необхідно для того, щоб надана допомога була найбільш ефективною. Наприклад, в одних випадках їм купуватимуть необхідні речі, в інших – допомагатимуть готівкою. Учасники концерту висловлювали сподівання, що таким чином вони зможуть зібрати 100 000 гривень

«Ми з Сергієм їздимо часто, – зазначив Борис Севастьянов, – тому немає жодних проблем. Він запросив – я прийшов. Переважна більшість волонтерів ще у 2014-2015 роках допомагали переважно армії. А сьогодні через те, що їздимо та дивимося, ми знаємо, що у військових не так вже багато проблем. Проте у місцевих вони залишились. І, звичайно, залишаються проблеми у родин загиблих бійців. Я не знаю, чим допомагає держава. Можливо, одноразово. Але бувають такі родини, в яких по кілька дітей. Батько загинув, а самі вони не справляються. Заради цього робиться цей концерт. А харків’яни дуже класні люди. Просто не всі ще збагнули, що вони такі».

comments powered by HyperComments