Світлична запропонувала діячам мистецтва об'єднатися

П'ятниця, 7 квітня 2017, 14:01
Приклад такого єднання, але в іншій галузі - Харківський університетський консорціум
Світлична запропонувала діячам мистецтва об'єднатися

«Ця спільнота знана далеко за межами Харківської області. Уся Україна бере приклад з нашого об’єднання, - сказала голова ХОДА під час прийому для представників сфер культури та мистецтва Харківщини . – Пропоную вам, представникам культури і мистецтва, об’єднати зусилля. Ми, з боку обласної влади, надамо усіляку підтримку вашим ініціативам».

У ході урочистостей Юлія Світлична вручила головному балетмейстерові ХНАТОБ ім. М. Лисенка Світлані Коливановій-Попеску орден княгині Ольги II ступеню.

Також декілька представників галузі культури і мистецтва отримали почесне звання «Заслужений артист України».

Губернаторка підкреслила:  "Безумовно, Харківська область має сталі традиції та свою історію. Один національний, п’ять обласних та багато недержавних театрів втілюють на своїх майданчиках твори не лише українських авторів, але й митців з усього світу. Ми пишаємося кращими іменами, які знані не тільки на теренах Харківської області й України, але й далеко за межами нашої держави».

Як раніше писала «Справжня Варта», у Міжнародний день театру губернаторка нагадала про театральні традиції Харківщини і про яскравого їх представника Леся Курбаса

"Сьогодні ви формуєте сучасний український театр. Упевнена, що потенціал цього мистецтва найвищий саме в Харкові, який має великі традиції, де творив Лесь Курбас, - звернулася голова ХОДА Юлія Світлична до діячів театру, акторів і режисерів.

comments powered by HyperComments