Вандали зірвали бронзу з могили Лесі Українки/ Фото

Вівторок, 25 квітня 2017, 12:08
Міністерство культури України розцінює такі дії як вандалізм
Вандали зірвали бронзу з могили Лесі Українки/ Фото

«Могила поетеси і громадської діячки Лесі Українки» - пам'ятка історії національного значення, розташована в Києві на Байковому кладовищі (старому), дільниця № 3. У 1939 на могилі Лесі Українки встановлений надгробний бронзовий пам'ятник на гранітному постаменті  скульптора Галини Петрашевич. З 1951 року  могила є пам'яткою історії національного значення. Поетеса померла 1 серпня 1913 року в Сурамі у віці 42 років, похоронена в Києві 7 серпня 1913 року.

Нагадаємо, що на території Байкового  кладовищі в Києві незнайомі  скоїли зухвалий злочин – пам’ятник на могилі видатної української поетеси і громадської діячки Лесі Українки був пошкоджений, вандали зірвали бронзові елементи споруди.

Як раніше писала «Справжня Варта», 3 січня у Празі примусово ексгумували могилу письменника та поета Олександра Олеся, а його тлін перемістили до депозитарію Ольшанського цвинтаря в Чехії. Українські дипломати прагнуть домогтися перепоховання літературного діяча.

На місці, де була могила Олександра Олеся, тепер похований Володимир Михайлишин – виходець з України, який донедавна доглядав поховання Олександра Олеся та сплачував необхідну ренту.

comments powered by HyperComments